Afbeelding

Zomershow

NULL

Zomershow ‘Ik hou van Holland bij RC de Oude Molen


Beek en Donk - De jaarlijkse zomershow van RC de Oude Molen vond plaats op zondag 14 juni. De Rollerhal aan de Lage Heesweg in Beek en Donk werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een theater. De jongste rijdsters van de vereniging rijden in deze leuke zomershow. De leeftijd van de kinderen varieert van 4 tot ongeveer 10 jaar. Dit jaar stond het in het teken van het eigen Nederland.


Vanaf januari hebben deze kinderen getraind voor deze show. Dit is best moeilijk omdat de meeste kinderen een aantal nummers rijden en deze allemaal moeten onthouden. Het was een zeer gevarieerde show met echte Hollandse klanken en optredens. De show werd geopend door alle rijdsters in Hollandse kleding met Ik hou van Holland. Anne van Melis reed een mooie solo op het thema water. Natuurlijk ontbraken de Nederlandse sporten niet. Er werd geschaatst op natuurijs, gevoetbald en natuurlijk was de RABO fietsploeg er ook met een warming up en een heuse winnaar. Ook de kaasmeisjes uit Alkmaar ontbraken niet in deze show en brachten de kaas naar de marktkraam. Het bekende TV programma Boer Zoekt Vrouw was even in Beek en Donk, drie boeren vonden daar hun vrouw en werden hevig verliefd. Ook een echt Hollands product zijn de bloemen en het Delfts Blauw. De Kroning van Willem Alexander werd nog een keer dunnetjes overgedaan en alle rijdsters reden een mooi nummer in natuurlijk, oranje jurken.
Na de pauze werd het Nederland van vroeger belicht. Alle rijdsters reden een nummer op de Jantjes, de echte oude Nederlandse liedjes kwamen voorbij zoals, Tulpen uit Amsterdam en het Reisje langs de Rijn, ook de klompendans ontbrak niet. Snoepen doen alle kinderen graag en wat is nou Nederland zonder drop!!! Er was een vlotte medley van Kinderen voor Kinderen, in vrolijke pakken reden de kinderen op deze muziek. De Nederlanders zijn bekend dat ze op de kleintjes letten en het jeugdkwartet 2 reed als gastoptreden hun NK nummer SALE. Als afsluiting van deze show zong het Brabant DUO het nummer Brabant van Guus Meeuwis, alle rijdsters kwamen nog eenmaal op de baan om geheel in stijl deze leuke zomershow af te sluiten. Het publiek deed enthousiast mee tijdens de hele show wat natuurlijk erg leuk was voor de rijdsters.
Voor enkele van deze rijdsters was het hun eerste show wat natuurlijk erg spannend was, maar voor andere was het hun laatste show. Nu moet er weer hard getraind worden voor de KerstROLLERshow, deze wordt gereden op zaterdag 12 en zondag 13 december. Voor het volledig verslag en foto’s zie hun site: www.rcdeoudemolen.nl.

Foto: RC De Oude Molen zomershow