Scholieren van Commanderij College de Laarbeecke bezig met het eindexamen wiskunde
Scholieren van Commanderij College de Laarbeecke bezig met het eindexamen wiskunde Foto: Mark Barten
VIDEO

Eindexamens in volle gang: ‘Tot nu toe gaat het wel goed’

Onderwijs Video's

Laarbeek - Spannende weken zijn aangebroken voor de examenleerlingen op het Commanderij College de Laarbeecke. Op donderdag 12 mei zijn zij gestart met de eindexamens en die zijn nu in volle gang. Het is nu aan de leerlingen om de opgedane kennis van de afgelopen jaren in te zetten om het diploma te behalen. 

De Beek en Donkse Luka van den Biggelaar en de Mariahoutse Tom Verbakel zijn na het examen Wiskunde in de kantine op hun vriend Jelle aan het wachten als DeMooiLaarbeekKrant langskomt om met het tweetal te spreken. “Wiskunde ging wel goed voor mijn gevoel”, vertelt Luka, die de voorbereiding op een eindexamen wat lastig vindt. “Voor mijn gevoel kan je er niet echt voor leren, dus ik kijk vooral wat oudere examens na om zo te weten wat er een beetje in gaat komen.”

Bij Tom ging het examen Wiskunde ook goed en hij kijkt tevreden terug op de examens die al geweest zijn. “Tot nu toe gaat het wel goed. Als je hebt geleerd dan is het allemaal wel te doen. Als ik klaar ben met een examen ga ik naar huis en dan bereid ik me voor op het volgende examen door oefenexamens te maken.”

Luka en Tom staan er beiden goed voor en een diploma moet dan ook een beloning worden voor het harde werken. “Als we ‘gewoon’ een 5,5 halen dan moeten we wel slagen voor ons diploma. Daarna lekker met vakantie, we willen eigenlijk met zijn drieën een keer de trein pakken naar Amsterdam en daar iets leuks doen.”

Bij Mara Weekamp en Hannah Vervoort is er meer twijfel. “Het ene examen ging beter dan het andere, maar gelukkig staan we er goed voor. We hopen dus wel dat we gaan slagen”, lachen de twee dames. Plannen voor als het diploma gehaald wordt hebben ze al. “Als ik geslaagd ben wil ik verpleegkunde gaan doen en later op de kinderafdeling werken”, vertelt Mara, terwijl Hannah na haar diploma de opleiding tot ruimtelijk vormgever gaat doen.

Voor het galabal, dat op woensdagavond 25 mei gehouden wordt, zijn ze al klaar “We hebben een grote bus geregeld met allemaal vriendinnen, dus dat gaat wel goed komen. Daar hebben we erg veel zin in!”

Luka van den Biggelaar (l) en Tom Verbakel (r).