Marie-José Groen
Marie-José Groen

Marie-José Groen neemt na 42 jaar afscheid van het onderwijs

Onderwijs

Beek en Donk - Tijdens een mooie bijeenkomst op De Laarbeecke werd er op vrijdag 31 maart afscheid genomen van Marie-Jose´ Groen. De docent Engels uit Beek en Donk stopt met werken na 42 jaar in het onderwijs en 22 jaar op De Laarbeecke (Commanderij College). 

Mevrouw Groen van Engels, voor de iets oudere generatie beter bekend als mevrouw van der Zanden van Engels, begon haar loopbaan op 23-jarige leeftijd. Een paar dagen na het behalen van haar diploma begon ze als docent Engels op HNO den Dilleman in Someren. Tenminste dat dacht ze. “Ik werd direct mentor van een ivbo-klas en moest naast Engels ook aardrijkskunde, geschiedenis en Nederlands geven”, vertelt Marie-Jose´. “Dat heb ik tot het einde van het schooljaar gedaan en toen ben ik geswitcht naar de LTS in Veghel als docent Engels en Nederlands. Hier heb ik 20 jaar met veel plezier lesgegeven.”                  

De laatste 22 jaar van haar loopbaan werkte Marie-Jose´ op het Commanderij College in Beek en Donk. Daar heeft ze verschillende generaties in de klas gehad. “Het contact met de leerlingen ga ik missen. Toen ik vertelde dat ik ga stoppen, dacht één van de leerlingen dat het een 1 april grap was. De volgende dag komt hij zijn excuses aanbieden omdat hij zo reageerde. Dat is toch mooi? Dit is ook precies waarop ik met veel plezier terugkijk afgelopen jaren”, vertelt Marie-Jose´. “Het contact met de leerlingen, leerlingen zo ver krijgen dat ze willen leren en hun best doen. Het zijn de leerlingen die het werk leuk maken.”                    

Dat de leerlingen haar ook gaan missen, is wel duidelijk. Het bureau van de docent Engels ligt vol met chocolade, drop en cadeautjes. Ook op de gang wordt ze regelmatig door een leerling aangesproken. Naast de leerlingen gaat Marie-Jose´ ook het team op De Laarbeecke missen. “Het is een fijn, hecht team om in te werken. Ik kijk terug op een mooie tijd samen.” Het team van De Laarbeecke bedankt Marie-Jose´ voor haar inzet en collegialiteit.