De heren van Bedo 3 vieren feest na het behalen van het
kampioenschap.
De heren van Bedo 3 vieren feest na het behalen van het kampioenschap.

Bedo Heren 3 ongenaakbaar kampioen

Beek en Donk - Met ruim 350 jaar totale handbalervaring ging Bedo Heren 3 het nieuwe handbalseizoen 2021/2022 in. Nadat het kampioenschap in 2019/2020 op het laatste moment ontnomen werd door het staken van de competitie, de Heren waren de-facto al kampioen, was het dit jaar zaak om dit in te halen. Met een brede en gebalanceerde selectie werd de competitie gestart. De eerste overwinningen waren al snel een feit.

Tegenstanders werden deels helemaal dol gespeeld door flitsend handbalspel. Op dagen dat het wat minder liep werd op routine alsnog de overwinning behaald. Helaas werd ook dit jaar de competitie deels stilgelegd, maar dit seizoen werd de competitie afgemaakt. Nadat de directe concurrenten verslagen waren, was het eigenlijk nog slechts een formaliteit. Zelfs het geblesseerd uitvallen van een van de stamspelers kon de heren niet van het pad afbrengen. In Deurne kon het kampioenschap dan officieel bezegeld worden. Dankzij het in groten getale meegereisde publiek had het meer het karakter van een thuiswedstrijd. De overwinning kwam die dag geen enkel moment in gevaar zodat aan het einde van de wedstrijd luidkeels victorie gekraaid kon worden.

Hiermede resteerde alleen nog een middag afbraakhandbal in Maarheeze. Enkele vaste krachten waren afwezig, dit werd aangevuld met jeugd. Met twee vader/zoon duo’s werd de strijd met Lido aangegaan. De eerste helft verliep stroef in wat een vrij fysieke handbalwedstrijd zou worden. Bedo kon niet loskomen van Lido en met drie goals voorsprong was het tijd voor de thee. “Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen”, werd in de rust gezegd. Derhalve werd in de tweede helft nog even aangezet en konden de heren op routine uiteindelijk de wedstrijd uitspelen: 22-30. Hierdoor mogen de heren zich ongeslagen kampioen noemen.