De jeugd met de winnaars.
De jeugd met de winnaars.

Koningschieten Strijd in Vrede

Sport Sport

Beek en Donk - Na twee lange corona-jaren was het zaterdag 14 mei eindelijk weer tijd voor de schutters van Strijd in Vrede voor de belangrijkste verenigingswedstrijd van het jaar: het Koningschieten 2022.

Zoals gebruikelijk werd de dag geopend met een gezamenlijke lunch en met zo’n 50 mensen was het gezellig tafelen. Na de lunch en nog voordat de wedstrijd kon beginnen werden de jubilarissen geëerd voor hun 25-jarig lidmaatschap. En door corona voor sommige zelfs een 26-jarig lidmaatschap. Paul Linders, Wim van de Kerkhof, Stefan Kouwenberg en Rob Wolfs ontvingen uit handen van de voorzitter een mooi aandenken. Theo van den Dungen kon deze dag helaas niet aanwezig zijn.

Toen was het tijd voor de start van de wedstrijd, die een spannend verloop kende zowel bij de recurvers als de compounders. En doordat de scores, zonder namen, gevolgd konden worden op een groot scherm was het voor sommige schutters zenuwen volop. Na een pauze waar iedereen weer een lekker hapje kon eten was het nog 16 pijlen schieten en konden eindelijk de koningen, prinsen en prinsessen gehuldigd worden in de diverse klassen.

Alle jeugdleden en nieuwelingen ontvingen een medaille. Dylan van Berkum werd jeugdkoning en Dagoda van de Sande prinses. Bij de compounders veroverde Jochem Wiering overtuigend het koningschap en bleek achteraf de strijd om prins een spannende te zijn geweest. Maar Peter Dekkers veroverde het prinsenschap. Damian Vaes schoot als recurver slechts 2 achten van de 32 pijlen en alle andere 30 pijlen waren een 9 of 10. Met deze scores kon het Koningschap hem niet ontgaan. Ook bij de recurvers was de strijd om de 2e plek een spannende geweest. Deze strijd werd gewonnen door Martijn Peters, dus hij werd prins.

Een lange dag, maar met zoveel schutters aan de meet, goede scores, veel gezelligheid en lekker eten was het een geslaagde Koningschieten 2022.

Marijn Peters, Damian Vaes en Dylan van Berkum
Jubilarissen Paul Linders, Wim van de Kerkhof, Stefan Kouwenberg en Rob Wolfs.