Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Bedovo trapt nieuw volleybalseizoen feestelijk af

Sport Sport

Beek en Donk - Na een zeer geslaagd 50-jarig jubileumseizoen, maakten de volleyballers van Bedovo hun eerste speelminuten in het nieuwe seizoen. Ondanks dat de kop er af is, genoten de leden ook nog van het staartje van de feestelijkheden van het jubileumjaar.

Vanwege corona werden meerdere festiviteiten doorgeschoven, waardoor Bedovo ook in de beginweken van seizoen 2022-2023 hun 50-jarig jubileum viert. Vorige week zondag waren alle (oud)leden uitgenodigd om in Café Thuis te genieten van een barbecue, drankje en de vele sportieve herinneringen van de afgelopen jaren. De opkomst was super en jong en oud maakten er samen een gezellige middag en avond van.

Na dit hoogtepunt staat er nog één jubileumactiviteit op het programma. Zondag reist een touringcar met meer dan 70 Bedovo-leden en vrienden af naar het Gelredome in Arnhem. Daar moedigt Bedovo de Nederlandse volleybaldames aan die in de poulefase tegen het Italiaanse team spelen. Na een goede start aan het toernooi belooft dat een wedstrijd vol vuurwerk te worden en hopelijk juicht Bedovo de volleybalsters naar de overwinning.

Naast al deze nevenactiviteiten zijn ook de eerste wedstrijden weer begonnen. Van der Vliet Bedovo dames 1 speelde een degelijke eerste wedstrijd in de promotieklasse en wist een puntje te bemachtigen tegen de Flamingo’s uit Gennep. Schoolpleinadvies Bedovo meisjes A moest even op gang komen in de eerste wedstrijd. Na een rommelig begin met slechts vijf speelsters verloren zij hun eerste set. Daarna vonden ze echter hun draai en wisten ze te imponeren door alsnog overtuigend met 1-3 te winnen tegen ActiveRooy/MVC. Het jongensteam van Bedovo speelde een spannende wedstrijd in Velden. De eerste set ging met 25-23 nipt verloren, maar in de tweede set namen zij revanche door met 22-25 te winnen. In de derde set speelden zij de tegenstander van het veld om zich in de vierde set te bekronen met 1-3 winst. Meisjes C liet zien klaar te zijn voor het seizoen. Zij hadden geen enkele moeite met tegenstander VCE/PSV en in vier snelle sets wisten zij de volle vijf punten te bemachtigen. Een goede start van het nieuwe seizoen, zowel op sportief als vermakelijk vlak.