Nieuw volleybaljaar voor Bedovo; de kop is er af

NULL

Nieuw volleybaljaar voor Bedovo; de kop is er af



Beek en Donk - De feestdagen vlogen zoals andere jaren ook nu voorbij en dus stond ook de tweede helft van Bedovo’s volleybalseizoen weer snel voor de deur. De Beek en Donkse spelers trapten af met gemixte resultaten.


Bedovo Dames recreanten 3 speelde vorig jaar niet onverdienstelijk, maar de punten lieten ze vaak liggen. Het doel om daar verandering in te brengen, werd in hun laatste wedstrijd direct waar gemaakt. Juist nu stonden ze geregeld flink achter, maar wisten deze achterstand tot 2 sets toe om te buigen naar winst. Met 2-1 pakten zij alvast de eerste winst.

Ook de dames van De Smulsmurf/ Bedovo DR2 maakten een goede start. Tegen Autobedrijf Pepers speelden zij een partij voor de play offs. Geëindigd als hoogste van deze categorie, waren zij favoriet. Die favorietenrol maakten zij met verve waar. Met 25-14, 25-08 en 25-13 had de tegenstander nooit echt iets in te brengen tegen het sterke spel. 3 punten erbij!

Heren recreanten 2 had minder succes. Tegen Idem 1 verloren zij vorig jaar dus stapten de heren niet met volle overtuiging in deze nieuwe wedstrijd. Één set waren de heren overtuigend beter, maar in de overige sets kwam het op spannende ontknopingen aan. Tot tweemaal toe liep dit uit in 25-24 verlies. Om deze teleurstelling te boven te komen, staat over een aantal weken nog een laatste mogelijkheid voor revanche gepland.

Ook clubgenoot; Sportshop Laarbeek/ Bedovo HR1, had niet helemaal hun dag. Vorig jaar behaalden zij hetzelfde resultaat als het 2e recreantenteam en ook 2015 begonnen zij met een gelijke uitslag. 2-1. Bij hen leek dit echter een gevolg van de winterstop. Nadat de heren de eerste twee sets nodig hadden om warm te draaien, liep het daarna op rolletjes en werd alsnog een puntje gepakt.

In de Nevobo-competitie waren de uitslagen ook goed op elkaar afgestemd. Zowel de heren van Café Thuis/Bedovo H1 als Café Thuis/Bedovo D1 pakten 4 van de 5 punten. Bij de heren was de wedstrijd tegen Athos Heren 1 een wedstrijd om tevreden over te zijn, maar bij de dames was de afgegeven set een puntje van kritiek. Zij speelden tegen de nummer 10 en in de strijd om het kampioenschap zijn zulke puntjes duur. Volgende week moet het niveau dus weer een beetje omhoog.