Afbeelding

Runnersclub Lieshout goed vertegenwoordigd op tisvoorniks-loop

Sport Sport

Lieshout - De tisvoorniks-loop is een recreatieve loop met een uitdagend karakter. De routes gaan over mooie paden in het bos en de Strabrechtse heide. Men kon kiezen uit afstanden van 6 tot 42 km. De Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met wandelaars en hardlopers. 

Wandelaars Ans, Evert, Betsy en Mies startten om 08.15 uur met paraplu aan hun route van 21 km. Onderweg vonden ze een mooi hutje op de heide waar ze hun meegebrachte broodjes op konden eten en ze de clubgenoten konden aanmoedigen.

Om 10.00 uur startten de hardlopers voor de 21 en de 30 km route. Anne, Danny, Maikel en Coen wilden een rustige 30 km lopen. Maikel en Coen liepen namelijk hun eerste wedstrijd na de marathon van Rooi eerder deze maand, Anne is pas terug van een blessure en Danny is net ontwaakt uit zijn zomerslaap. Na de splitsing met de 21 km deel ging het tempo iets omhoog, maar de gezelligheid werd er niet minder om. Jan, Maike en Peter liepen de 21 km en genoten van de mooie omgeving.

De laatste groep ging om 11.00 uur van start. Rob liep 6 km, J.P., Daniëlla en Joyce 10 km, en Marcel, Marcel, Vera, Twan, Harold en Marieke 15 km. De eerste relatief makkelijke 10 km over de hei liep Marieke op tempo, zodat ze de laatste zwaardere kilometers door het bos wat rustiger kon lopen. Dennis van de Meulengraaf nam deel aan de korte cross (4.8 km) van de Zandboscross in Deurne. Hij eindigde op het podium op de derde plek.

Finishtijden van alle deelnemers worden gepubliceerd op www.tisvoorniks.nl.