Bert Manders nieuwe clubkampioen Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Bert Manders is na een intensief en spannende toernooi ‘Clubkampioen Single 2015’ geworden bij Badminton Club Lieshout. In de finale versloeg hij runner-up Wouter van Vijfeijken met duidelijke cijfers. Aftredend ‘Clubkampioen Single 2014’, Ruud van Vijfeijken, wist uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats.

Poulefase
Het toernooi begon dit jaar met een poulefase, waarin de zes deelnemende spelers het allemaal tegen elkaar opnamen. Géén volledige partij, maar een korte partij om een rangschikking te kunnen creëren. In die korte partijen werd echter al volop, op het scherpst van de snede, gestreden. Laurence Roijackers begon erg goed aan het toernooi door direct de kampioen van het afgelopen jaar, Ruud van Vijfeijken, op een nederlaag te trakteren. Ook wist Laurence een partij van de gedoodverfde finalist Wouter van Vijfeijken af te pakken. Ook ‘good old’ Richard Essers baarde opzien. In zijn partij tegen de latere winnaar, Bert Manders, wist hij hem bijna een partij afhandig te maken. Na een extra verlening verloor hij echter nipt. Ruud van Vijfeijken kwam maar moeizaam op gang maar was uiteindelijk niet meer te houden toen hij won van Wouter van Vijfeijken en ook een gelijkspel haalde tegen Bert Manders. Door de eerdere verliezen kon hij echter nét niet meer tot de grote finale reiken. Ook Jeroen van der Heiden verraste door zowel een gelijkspel te scoren tegen Ruud van Vijfeijken als tegen Laurence Roijackers. Kortom: volop verrassingen in de poulefase, die uiteindelijk resulteerde in een rangschikking en gevolgd werd door de finales.

Finales
In de grote finale stonden Bert Manders en Wouter van Vijfeijken tegenover elkaar. Vooraf zou deze wedstrijd als zeer spannend verwacht worden: dat bleek echter nu niet het geval. Bert Manders was heer en meester in het veld en stond eigenlijk de hele partij op voorsprong. De (over)geconcentreerde Wouter van Vijfeijken werkte wel heel hard, maar kon vooral in verdedigende situaties, uiteindelijk geen punten maken. Hierdoor liep Bert Manders van hem weg en besliste deze belangrijkste wedstrijd van dit kampioenschap in zijn voordeel door de partij met 21-15 en 21-11 te winnen.

In de strijd om de bronzen medaille stonden Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers tegenover elkaar. In de poulefase had Laurence nog met duidelijke cijfers gewonnen van een ‘koude’ Ruud van Vijfeijken. In deze finale was Ruud uiteindelijk de bovenliggende partij. Daar waren echter wel drie sets voor nodig omdat zowel Ruud als Laurence één set met 21-14 wonnen. De derde, beslissende set werd door Ruud gewonnen met 21-19, waardoor hij het toernooi op de derde plaats eindigde. Laurence Roijackers werd dus vierde.

In de derde finalewedstrijd werd gestreden om de vijfde plaats. Hier stonden Jeroen van der Heiden en Richard Essers tegenover elkaar. In de poulefase had een ‘frisse’ Richard nog gewonnen van Jeroen. In deze laatste wedstrijd van een zwaar toernooi bleek dat Jeroen van der Heiden toch beschikt over meer conditie en een betere inhoud. Jeroen won dan ook met een score van 21-18 en 21-12 en werd daardoor vijfde. Richard Essers eindigde, ondanks een sterke start in de poulefase, uiteindelijk als zesde en laatste.