Herenteam Badminton Club Lieshout verliest van koploper 

Sportnieuws

Lieshout - BCL-H1/Bavaria heeft de goede lijn uit de competitiestart niet door kunnen zetten. Tegen de zeer sterke tegenstander, en koploper in de tweede afdeling van de Heren-2-klasse, BC Kerkdriel-H1 was het team kansloos. Mede dankzij twee ijzersterke invallers bij de tegenstander, kwamen de Lieshoutse badmintonners niet verder dan één winstpartij. Hierdoor moeten de sporters voorlopig genoegen nemen met een zesde plaats in deze afdeling. 

BCL-H1/Bavaria – BC Kerkdriel-H1: 1-7

Het Kerkdrielse team, dat dit seizoen al 8 (!) spelers heeft gebruikt in de herencompetitie was met een ijzersterk team naar Lieshout gekomen. Ruud van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden ondervonden dat meteen, bij de eerste dubbelpartij. Zij verloren kansloos met 10-21 en 4-21. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken deden het beter. Zij waren om tactische redenen als tweede dubbel geplaatst en dat loonde. Na een zware en lange partij konden zij met 21-7, 21-23 en 21-14 de winst binnen halen. Dat dat de enige winst zou worden van de hele wedstrijd, konden zij toen nog niet bevroeden. In de singlepartijen waren Wouter van Vijfeijken (als tweede heer) en Bert Manders (als eerste heer) behoorlijk kansloos. Zij verloren beide in twee duidelijke sets. Laurence Roijackers (als vierde heer) en Ruud van Vijfeijken (als derde heer) deden het beter: zij dwongen beide een derde set af, maar konden die niet winnen, waardoor de singlepartijen geen punten brachten. Ook de afsluitende dubbelpartijen brachten geen punten. Bert Manders en Jeroen van der Heiden waren er nog wel héél dicht bij, maar konden een 20-16 voorsprong in de derde set niet omzetten in winst. Zij verloren de derde set, en dus de partij, alsnog met 21-23, waardoor de badmintonners achterbleven met slechts één schamel puntje. Laurence Roijackers en Wouter van Vijfeijken hadden toen immers al lang en breed hun dubbelpartij, in twee sets, verloren. De volgende wedstrijd van BCL-H1/Bavaria moet meer punten gaan opleveren: de heren gaan dan immers spelen tegen de nummer laatst uit deze klasse: BC Nuenen-H2. 

BCL PubQuiz

Op zaterdagavond 14 november organiseert Badminton Club Lieshout, alweer voor de derde keer, een “BCL PubQuiz”. Deze quiz bevat allerlei leuke vragen die voor een groot deel gericht zijn op Badminton Club Lieshout, op Laarbeek of op wat meer algemene zaken. Om deel te nemen aan een PubQuiz hoeft een deelnemer niet veel te weten: hij of zij krijgt vooral leuke vragen, zonder dat daar echte kennis voor nodig is: gezond verstand is vaak meer dan voldoende. Dat maakt een PubQuiz dan ook een leuk en gezellig uitje voor iedereen. Tijdens de quiz spelen de deelnemers in teams, zodat plezier en vooral gezelligheid, voorop staat. Overigens zijn de vragen niet alleen weetjes, maar moeten de antwoorden ook verzonnen worden door te keuren, te proeven, of te ontdekken. Kortom: een leuke avond voor alle leden van Badminton Club Lieshout en hun introducés. Plaats van handeling is de jeugdruimte van het Dorpshuis in Lieshout waar de deelnemende badmintonners om 20.30 uur samen komen.