Afbeelding

Gemengd team neemt het op tegen ‘t Root

Sportnieuws

Beek en Donk - Het eerste gemengd team van TV ’t Slotje mocht het opnemen tegen het team van ’t Root. De astense formatie had vooral hele sterke heren in de gelederen met als kopman Sven Penninx uit Deurne.

De herensingels waren dus duidelijk voor ’t Root. De dames moesten dat proberen recht te trekken. Dat leek zowel bij Myrne van Erp en Giulia Hens het geval. Beide dames wonnen de eerste set. Daarna kwam er de klad in. Gelukkig kon Giulia Hens zich herpakken en zij won in drie sets. Voor Myrne van Erp was het marteling. Tegenstandster Keira Schriel deed werkelijk alles om het duel in haar voordeel te beslissen. Huilen, vloeken, racket misbruik en zelfs ruzie met haar moeder. Helaas werd dit Myrne dit te veel.

Gelukkig werd het recht gezet in de damesdubbel. Gedecideerd waren Hens en van Erp in twee sets te sterk met 6-1/6-2. De herendubbel van Tom Booy en Gideon van Esch waren niet opgewassen tegen Penninx/Janssen, 1-6/3-6. De mixen werden beide beslist in een supertiebreak. Myrne van Erp en Bas de Bont hadden na een dramatisch eerste set 0-6, het herpakt en wonnen zelfs de tweede set met 6-4 en de supertiebreak tegen Schriel/Janssen. Giulia Hens en Tom Booy hadden een goede tweede set het kruit een beetje verschoten in de tiebreak tegen Pouwels/Penninx. Uitslag 3-5 voor ’t Root. 4-4 was meer een terechte uitslag geweest.

Het tweede mixteam van ’t Slotje behaalden een monsterzege op de Loonse Duinen. Met 8-0 werd de tegenstander over de knie gelegd.

Wel hadden Frederique Kuijpers en Roy Willemsen in hun enkelpartij een drie setter voor nodig. Verder had invalster Maud van Oosterwijk een goede bijdrage door de bijna evensterke tegenstandster in twee sets te verslaan en samen met Laura Hazenberg werd de damesdubbel in twee sets geklaard.

Ook de de mannendubbel van Willemsen/Biemans en de mix van Kuijpers/Biemans was er toch een drie setter nodig. Helaas raakte de tegenstander in de dubbel geblesseerd waardoor er twee partij opgegeven moest worden.
Het eerste damesteam won thuis met 5-1 in de eerste klasse van het team uit Utrecht, TV de Uithof. Invalster Ilse van Rooij had met twee zeges een grote aandeel in de overwinning.

Het junioren gemengdteam won uit met 6-0 bij Wettenseind. Zodoende lopen ze samen met TV Mierlo vooorop in de strijd voor het kampioenschap in de tweede klasse t/m 17 jaar.

Het jongensteam t/m 14 jaar moest zich na de 6-0 winst vorige week nu het onderspit delven tegen Frisselstein. Nu waren zij die tegen een 6-0 aanliepen. De twee meisjesteam t/m 14 hadden niks in te brengen tegen respectievelijk TC Metzpoint en Tv de Sprenk. Alleen Michelle van Hoeck kon haar singel in winst omzetten.