Afbeelding

ASV'33 Vrouwen 2 kampioen 2015-2016

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Wat begon in augustus 2015 als een experiment om met het meidenvoetbalteam van ASV’33 in het nieuwe seizoen te gaan voetballen in de dames(zondag)competitie resulteerde op zondag 24 april in een klinkende overwinning tegen Stiphout Vooruit Vr1 die het kampioenschap inluidden.

In augustus 2015 moest het bestuur van ASV een keuze maken omdat het succesvolle meidenteam uit elkaar dreigde te vallen. Vanwege studie, weekendbaantjes en andere interesses wilde enkele meiden stoppen, de helft van het team op zaterdag blijven voetballen bij de jeugd en de andere gedeelte naar zondagochtend naar het seniorenvoetbal.

In goed overleg met staf, bestuur en team is uiteindelijk gekozen voor het laatste. De doelstelling was vooral ervaring op te doen. Vanuit de gedachten dat dames- of vrouwenvoetbal toch wat anders dan het voetbal tegen meiden op zaterdagmiddag zijn ze gestart. Dat dit uiteindelijk in een kampioenschap zou resulteren had niemand verwacht. En zeker niet de wijze waarop het resultaat tot op heden behaald is: 15 wedstrijden gespeeld; 120 doelpunten voor, 4 tegen en 45 punten. M.a.w. 15 gewonnen wedstrijden.

Het team met een gemiddelde leeftijd van rond 16,5 jaar heeft zich op een fantastische wijze bewezen in deze competitie. Met name de laatste wedstrijden die er echt om gingen, 2x tegen Boerdonk Vr1 en tegen het sterke Volharding uit Vierlingsbeek geeft aan dat er in dit team veel wiskracht en kwaliteit zit.

De wedstrijden tegen Boerdonk (2x in 2 weken), de nummer twee op de ranglijst, waren een ware testcase voor het team. Beide wedstrijden wisten ze uiteindelijk te winnen (uit 1-3 en thuis 2-1). Sensationeel was op vrijdagavond 22 april de wedstrijd tegen Volharing Vr3 uit Vierlingsbeek. Als je weet dat je met 10 speelsters bent, als je weet dat er bij de tegenstanders in totaal 7 speelsters van dames 1 en 2 in het veld staan, dan kunnen ze stellen dat daar een prestatie (0 – 2 overwinning) van formaat is neergezet.

Hiermee was, met nog 4 wedstrijden te spelen en de wetenschap dat de dames van ASV nog 3 punten verwijderd waren van het kampioenschap, iedereen gebrand om op zondag 24 april in de thuiswedstrijd tegen Stiphout Vooruit Vr1 de ‘klus’ te klaren. De uiteindelijke uitslag van 15 – 1 maakte al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het kampioenschap binnen was.

Het team bestaande uit: Jelle van de Meulengraaf (keeper), Sophie Aarts, Jamie van Dijk, Lisa Dekkers, Manon Vermeulen, Cheslyn Pique, Ellen Dekkers, Merijn van der Ligt, Eva van Deursen, Annemiek de Greef, Julliët van Roy, Juul Smulders en Jinke Beniers hebben hiermee een waar kunststukje verricht. Zeker als je bedenkt dat het team dit jaar met langdurige blessures werd geconfronteerd (Eva en Jinke).

Daarbij prijzen ze zich gelukkig met de betrokkenheid van de speelsters van Vrouwen 1 die in het afgelopen seizoen regelmatig hebben bijgesprongen en afgelopen zondag massaal langs de zijlijn het 2e team kwamen aanmoedigen (dank dames daarvoor).