Afbeelding

Runnersclub actief in Molenhoek en Amsterdam

Sportnieuws Sport

Lieshout - Vier leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start bij het Molenhoeks Makkie. Anders dan de naam doet vermoeden is dit een zware wedstrijd over een heuvelachtig terrein met vele zandpaden.

Molenhoeks Makkie is uitgegroeid tot een grote wedstrijd met 1500 deelnemers verdeeld over 5, 10 en 15 kilometer. Willem Vink uit Ottersum, maar lid van Runnersclub Lieshout koos voor de 15 kilometer en liep deze in 1:17:26 een fantastische tijd voor dit parcours. Hans Leenders, Thean van Tiel en Wilma de Jong kozen voor de 10 kilometer. In tegenstelling tot de halve marathon in Eindhoven is het Hans dan eindelijk gelukt om zijn Thean voor te blijven. Hans finishte knap in 50:31 op de voet gevolgd door Thean in 50:52. Dat wordt nog een mooie wedstrijd tijdens de duvelcross. Wilma de Jong was ook goed op dreef in Molenhoek en liep een prima tijd van 55:14.

Wendy Vane was helemaal naar Amsterdam getogen om daar, als onderdeel van de Amsterdam-marathon, een wedstrijd over 8 kilometer te lopen. Vorige week nog ziek afgemeld voor de halve marathon van Eindhoven, nu haar snelste tijd ooit op de 8 kilometer 43:34. Mooie wedstrijden dit weekeinde en een goede voorbereiding voor de Duvelscross op 6 november.