BCL-M2/Totaal Service Laarbeek met (vlnr.) Ida van de Lockant, Jos Kluijtmans, Martijn Jungeburth, (invalster) Ine Merkelbach, Ingrid Bergé en (invaller) Niels Dirven
BCL-M2/Totaal Service Laarbeek met (vlnr.) Ida van de Lockant, Jos Kluijtmans, Martijn Jungeburth, (invalster) Ine Merkelbach, Ingrid Bergé en (invaller) Niels Dirven

Moeilijke start tweede midweekteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout neemt dit seizoen met twee teams deel aan de midweekcompetitie. In de tweede poule van de vierde klasse heeft promovendus BCL-M2/Totaal Service Laarbeek inmiddels in twee wedstrijden kennis gemaakt met de vierde klasse. Uit tegen degradant Alouette-M2 werd met 8-0 verloren en thuis tegen het tweede midweekteam van BC Oirschot werd nipt verloren: 3-5.

BC Alouette-M2 – BCL-M2/Totaal Service Laarbeek: 8-0
De vooruitgeschoven wedstrijd tegen het tweede midweekteam van BC Alouette was een erg zware voor het Lieshoutse midweekteam. Overigens niet opvallend want Alouette-M2 is dit jaar gedegradeerd van de derde naar de vierde klasse, terwijl BCL-M2/Totaal Service Laarbeek de omgekeerde weg heeft gevolgd en gepromoveerd is van de vijfde naar de vierde klasse. In de herendubbelpartij verloren Jos Kluijtmans en Martijn Junggeburth met 21-16 en 21-10 de openingspartij. Ingrid Bergé en Ida van de Lockant deden het beter. Zij haalden er een derde set uit, die ze overigens met 21-14 verloren. Ook de mixpartijen werden beide in twee sets verloren. In de afsluitende singlepartijen was de verhouding al niet anders. De dames konden iets beter bijblijven dan de heren, maar per saldo werden deze partijen niet binnengehaald waardoor de Lieshoutse badmintonners zonder punten weer naar huis konden.

BCL-M2/Totaal Service Laarbeek – BC Oirschot-M2: 3-5
Thuis tegen het tweede midweekteam van BC Oirschot was de verhouding stukken beter. Marthijn Junggeburth en Jos Kluijtmans begonnen meteen goed. Zij wonnen in drie sets de herendubbelpartij. Ingrid Bergé en Ida van de Lockant konden dat niet nadoen. Zij verloren in twee sets. Ida van lockant won wel, samen met Martijn Junggeburth de eerste mixpartij (21-15, 21-19). Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé zaten er dichtbij, maar verloren uiteindelijk in de derde set. In de afsluitende singlepartijen werd uiteindelijk het verschil gemaakt. Martijn Junggeburth won, als eerste heer nog duidelijk. Jos Kluijtmans kon dat helaas niet na doen. Hij verloor na een heel spannende driesetter, waar hij in de tweede set vlakbij de overwinning was, met 21-11, 20-22 en 17-21. Ida van de Lockant en Ingrid Bergé konden beide geen vuist maken in hun singlepartijen. De Oirschotse dames waren domweg te sterk.

Programma:
Za. 20 november, 20:30 uur: PubQuiz