Lopers van RCL bij de Molenvencross

Successen voor Runnersclub Lieshout in Molenvencross

Lieshout - In de Stiphoutse bossen, achter de prachtige accommodatie van HAC-Helmond, werd zondag de Molenvencross gehouden. De atleten moesten vroeg uit de veren op deze druilerige zondagmorgen, want de eerste start was al om 10.30 uur.

Het parcours lag er prima bij en had alles wat een cross zo mooi maakt. Start en finishlocatie was op het middenterrein van de baan, een mooi stukje langs het ven, los zand en de heuvels in het tweede gedeelte van het parcours. De trimmers liepen met de wedstrijdatleten mee en werden ook als wedstrijdatleet geklasseerd.

De dames van Runnersclub Lieshout zorgde weer voor de successen op de korte cross, zo behaalde Marjan van den Tillaar een prachtige 2e plaats bij de vrouwen 40. Zij legde de 4250 meter af in 22:04. Mireille de Ridder was verbaasd dat zij op het 3e treetje van het podium mocht plaats nemen met een tijd van 31:39. In de uitslagen staat zij als 4e geklasseerd, maar het zou HAC niet zijn als er toch weer iets is fout gegaan. In de pupillen klasse behaalde aspirant lid Donna Sanders een prachtige 16e plaats. Deze pas 9-jarige dochter van Coen en Francis, beide ook lid van RCL, liep de 1360 meter in 6:18.

Bij de heren lange cross was Dennis van de Meulengraaf de snelste RCL-er. Met een tijd van 36:32 werd hij 8e bij de heren 40. Coen Sanders finishte in deze klasse als 9e. Hij legde de 8500 meter af in 37:07. Bij de heren senioren behaalde Rob Mestrom de 27e plaats in 39:03

Bart van Berlo liep de Kraftmanstrail in het Belgische Naasmechelen. Hij legde de bijna 15 kilometer af in 1:15:23.