Thijs van Uden op weg naar de winnende goal voor ASV’33
Thijs van Uden op weg naar de winnende goal voor ASV’33 Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 boekt verdiende overwinning op Bruheze

Aarle-Rixtel - ASV'33 is goed uit de winterstop gekomen, door Bruheze op eigen terrein met 0-1 te verslaan. ASV'33 speelde een prima wedstrijd, mede door het gemis van drie basisspelers begonnen de mannen van Han van Rosmalen wel wat behoudender aan de wedstrijd. De kansen in de gehele wedstrijd, van beide teams, waren op de vingers van een hand te tellen.

Voor rust kwam Bruheze niet verder als een zwak schot dat wel rakelings voor het doel van ASV'33 door ging, verder had ASV'33 doelman Marnic van Rosmalen een rustige middag. Vlak voor het rustsignaal een prima kans voor de rood-witten. Een harde pegel werd jammer genoeg door een Bruheze verdediger van richting veranderd en verdween tussen de toeschouwers.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: veel strijd en wederom weinig kansen. In de 57e minuut een prima pass van Erwin van Dijk op de snelle Thijs van Uden, die was er net iets eerder bij als de uit zijn doel gekomen doelman van Bruheze, en Thijs lepelde de bal beheerst in het vijandelijke doel: 0-1. Na deze voorsprong van ASV'33 probeerde Bruheze meer druk te zetten, maar tot goede kansen kwamen ze niet. ASV'33 was 10 minuten voor tijd nog het dichtst bij een doelpunt, een prima genomen vrije schop net buiten de zestien van Ronnie Heijmans, werd helaas geen doelpunt middels een katachtige reactie van de doelman van Bruheze.

In het laatste deel van de wedstrijd gooide Bruheze nog wat meer fysieke kracht in haar spel, maar ook hierdoor werd geen resultaat bereikt. Iedereen met een ASV'33 hart was blij dat het laatste fluitsignaal klonk, en dat ASV'33 een mooie overwinning aan haar totaal kon bijschrijven. Terugkijkend kan ASV'33 trots zijn op een prima gespeelde wedstrijd, iedere speler haalde een dikke voldoende, en er werden geen kansen aan de tegenpartij weggegeven. Altijd fijn als je zo kunt terugkijken op de eerste wedstrijd na de winterstop, want een goed begin is het halve werk.

Opstelling ASV'33; Marnic van Rosmalen, René de Vries, Bart Wilms, Gerben Rendering, Pim vd Tillaart, Teun van Asten, Dennis Verbakel, Erwin van Dijk, Mark Smits (70e Peer vd Kerkhof), Thijs van Uden(76e Michiel vd Steen), Ronnie Heijmans.