Eerste thuisnederlaag voor ASV'33

Aarle-Rixtel - Hoewel ASV'33 zondag een prima wedstrijd speelde tegen Mulo, leed het toch haar eerste thuisnederlaag. Op het eigen sportpark werd het met 0-2 voor de gasten uit Helmond.

ASV'33 had in Mulo een zeer sterke tegenstander op bezoek, en Mulo liet ook al in het eerste kwartier duidelijk haar bedoelingen zien. Mulo kwam zeer sterk uit de startblokken en na drie minuten lag de bal al tegen de touwen in het Aarlese doel. Marnic van Rosmalen was kansloos op een inzet van Glen Carlier. Mulo zette ASV'33 vast op eigen helft, maar tot grote kansen kwam het ook niet echt. Pas na een half uur voetbal kwam ASV'33 iets onder de druk van Mulo vandaan, wat resulteerde in gevaarlijke schoten van Ronnie Heijmans en Pim Dubois. Meteen hierna kwam Mulo er weer enkele malen gevaarlijk uit, en werd vooral gevaarlijk met schoten van afstand. Het spel golfde snel op en neer met veel inzet en goed voetbal van beide zijden.

Na de rust was de eerste kans wederom voor Mulo, maar doelman Marnic van Rosmalen hield ASV'33 in de wedstrijd. Hierna kwamen er wat meer kansen voor ASV'33 maar de uitstekende doelman van Mulo wist van geen wijken. In de 70e minuut wederom een grote kans voor Mulo maar wederom was Marnic van Rosmalen attent, en keerde de inzet van Mulo meer dan prima. Een klein kwartier voor tijd viel dan toch de eigenlijke beslissing, Mulonaar Jamal Tijani kreeg op rechts de bal aangespeeld en had vrije doortocht naar het doel van ASV'33, en op zijn inzet was de doelman van ASV'33 kansloos 0-2.

ASV'33 had inmiddels al drie wissels ingezet om het tij te doen keren, maar na het tweede tegendoelpunt was de taak nog groter om een goed resultaat neer te zetten. ASV'33 ging nog meer druk naar voren zetten om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen. Er waren verschillende goede acties te noteren, maar op de inzetten van onder andere Rene de Vries en Floris Boon was de doelman van Mulo steeds de winnaar. Na 90 minuten stond ASV'33 dan toch met lege handen, na een hele goede wedstrijd gespeeld te hebben, Mulo was deze middag wel de terechte winnaar, maar uit het vertoonde spel van ASV'33 kan vertrouwen geput worden.

Komende zondag geen programma, maar zondag 27 november staat de uitwedstrijd tegen Olympia Boys op het programma.

Opstelling ASV'33: Marnic van Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Pim vd Tillaart(73e Erwin v Dijk), Pim Dubois, Teun v Asten, Dennis Verbakel, Thijs v Uden (73e Floris Boon), Ronnie Heijmans, Thomas Fritsen (59e Nick Hendriks).