Archieffoto ASV'33. Michiel v.d. Steen in actie tegen Bavos

Eindelijk weer winst voor ASV'33

Aarle-Rixtel - Vijf wedstrijden op rij wist ASV'33 niet meer tot winst te komen, en eindelijk lukte dit tegen het Eindhovense Pusphaira afgelopen zondag weer wel. De winst was er eentje die zwaar bevochten was en daardoor ook dik verdiend. Vanaf het begin liet ASV'33 zeker zien dat het deze wedstrijd met winst af wilde sluiten, en dat zou ook moeten kunnen lukken tegen de hekkensluiter die dit seizoen nog maar 3 punten had kunnen vergaren.

Na 8 minuten viel de eerste kans voor Pusphaira te noteren maar doelman Marnic van Rosmalen die deze middag een glansrol zou vertolken wist deze kans te verijdelen. ASV'33 was het grootste deel van de tijd op de helft van Pusphaira te vinden, maar ook de doelman van Pushaira wist van geen wijken. Halfweg de eerste helft een tegenslag voor ASV'33, een snelle counter van Pusphaira werd met een zondagsschot van pakweg 25 meter keihard tegen de touwen van het Aarlese doel gejaagd 0-1. Even later een prima kans voor ASV'33, een mooie pass van Thomas Fritsen bracht Thijs van Uden vrij voor de doelman van Pushaira, maar deze kans was niet aan Thijs besteed.

ASV'33 verkeerde niet in beste vorm, en vijf wedstrijden op rij niet meer weten te winnen had duidelijk aan het vertrouwen van de ASV'ers geknaagd. Het spel werd dan ook met de minuut zenuwachtiger. Ook na de thee een fel ASV'33, het spel wat zeker niet goed was, en wat met een enorme inzet werd gecompenseerd, werd geprobeerd om toch een goed resultaat te bereiken. Vijf minuten na rust een prima inzet van Ronnie Heijmans, maar ook zijn inzet werd een prooi voor de doelman van Pusphaira. Even later een grote kans voor Pusphaira, maar wederom was Marnic van Rosmalen de winnaar, de hoop werd bij de Aarlese aanhang minder en minder naarmate de tijd verstreek. Twintig minuten voor tijd kon dan eindelijk de trouwe ASV aanhang juichen, een mooie aanval over rechts, de snelle Thijs van Uden bracht Floris Boon in stelling, en Floris liet deze kans zich niet ontnemen en gaf de doelman geen enkele kans 1-1.

Vijf minuten voor tijd viel dan het verlossende doelpunt voor ASV'33, de inzet van Nick Hendriks ging hard voor langs het vijandelijke doel, invaller Michiel v.d. Steen kon nog net de bal binnen de lijnen houden en speelde Floris Boon aan die wederom wist te scoren 2-1. Hierna perste Pusphaira er nog een laatste offensief uit om proberen te scoren, maar de ASV'33 defensie met in de hoofdrol doelman Marnic van Rosmalen gaf geen krimp. Even later viel het bevrijdende definitieve eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Hr Hajo uit Cuijck. ASV'33 had deze middag een dik verdiende zege geboekt gebaseerd op een fantastische inzet wat het mindere spel van de ploeg meer dan voldoende compenseerde deze middag. Alleen middels het tonen van deze prima inzet zal de mindere periode waarin de ploeg zich bevindt, hopelijk snel verleden tijd zijn.

Opstelling ASV'33; Marnic van Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms (69e Michiel vd Steen), René de Vries, Ronnie Heijmans, Thomas Fritsen, Thijs van Uden, Floris Boon, Dennis Verbakel, Nick Hendriks.