Gelijkspel voor midweekteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Dankzij een zwaarbevochten gelijkspel heeft BCL-M2/VKS Autoservice 4 wedstrijdpunten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen het midweekteam van het hoog-geklasseerde BC Oirschot. Door het sterk afwijkende aantal gespeelde wedstrijden is echter nog niet goed zichtbaar of BCL-M2/VKS Autoservice door deze uitslag naar een hogere positie kan kruipen. Dat zal in de loop van het seizoen wel duidelijker worden.

BC- Oirschot-M2 – BCL-M2/VKS Autoservice: 4-4
Al tijdens de openingswedstrijden was er sprake van evenwicht in de wedstrijd in het kader van de midweek-competitie, die de Lieshoutse badmintonners in Oirschot afwerkten. Ida van de Lockant en Ingrid Bergé begonnen hun damesdubbelpartij sterk, maar moesten toch in drie sets hun meerdere erkennen in het damesdubbel-duo uit Oirschot. Jos Kluijtmans trad in de herendubbelpartij aan met Christian Klumpers zijn zijde, die zijn debuut maakte in de midweekcompetitie. Dat debuut pakte meteen goed uit: Jos en Christian wonnen in twee sets. Christian Klumpers pakte daarna goed door: samen met Ida van de Lockant wist hij ook de eerste mixpartij te pakken. Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé konden hen dat niet nadoen. Zij verloren hun mixpartij in twee sets. In de afsluitende singlepartijen maakte vooral tweede heer Jos Kluijtmans het erg spannend. Na een lange partij wist hij de derde set met 22-20 binnen te halen. Eerder had eerste heer en "supersub" Christian Klumpers zijn singlepartij ook al gewonnen. De dames Ingrid Bergé en Ida van de Lockant konden de heren niet nadoen. Zij kwamen beide tot verlies en konden ook geen game winnen van de sterke Oirschotse dames.

Dubbeltoernooi
Op zondag 12 maart houdt Badminton Club Lieshout weer haar jaarlijkse dubbeltoernooi in sporthal de Klumper. Een, vooral, gezellig en afwisselend toernooi dat zowel voor de senioren als voor de jeugd wordt georganiseerd. Nadrukkelijk organiseert de vereniging het als 'toernooi', zodat alle speelsterktes kunnen deelnemen. Iedere deelnemer speelt het toernooi voor zichzelf en wordt per ronde aan een andere medespeler gekoppeld. Zo spelen alle deelnemers diverse rondes met elkaar, waardoor de speelsterktes steeds 'gemixt' worden en er dus altijd redelijk gelijkwaardige partijen uitkomen. Leden van Badminton Club Lieshout kunnen zich deze week nog inschrijven. Het toernooi begint om 10.00 uur en rond 13.30 uur zullen de badmintonners de netten weer opruimen en de rackets weer opbergen. Dan zal ook bekend zijn wie het beste heeft gepresteerd op dit toernooi.

Programma
Zondag, 12 maart, 10:00 uur: Dubbeltoernooi voor jeugd en senioren.
Zondag, 2 april, 10:30 uur: 'Scan & Go Speurtocht' in het kader van de Gezondheidsrace 2.0.