Midweekteam Badminton Club Lieshout verspeelt koppositie

Sportnieuws

Lieshout - Door een gelijkspel én een verliespartij is BCL-R2/’t Verswarenhuys koploper af. In de eerste poule van de vijfde klasse werd (twee keer) geen benodigde overwinning geboekt tegen de directe opponenten, waardoor de Lieshoutse badmintonners nu deze twee teams voor zich moeten dulden.

BC Oirschot-R3- BCL-R2/’t Verswarenhuys: 4-4
De uitwedstrijd tegen BC Oirschot-R3 was bij voorbaat een lastige uitwedstrijd voor BCL-R2/’t Verswarenhuys. Beide teams staan immers bovenaan in de deze poule na vier gespeelde wedstrijden. De wedstrijd in Oirschot werd geopend met de herendubbelpartij. De eerste set verliep voorspoedig voor Marthijn Jungeburth en Jos Kluijtmans en werd ruim gewonnen. In de tweede set kwamen de Oirschotse mannen sterk terug en deze set ging dan ook naar Oirschot. In de derde set, beslissende, set Jos en Marthijn hun draai niet vinden en verloren. De damesdubbel van Ida van de Lockant en Ingrid Bergé verliep voorspoedig. De dames waren goed in vorm en wonnen in twee sets. De eerste mixpartij van Marthijn Junggeburth en Ida van de Lockant begon minder: de eerste set werd verloren. De tweede set werd daarna ruim gewonnen, maar de Oirschotse mix herstelde sterk en trok de derde set naar zich toe. De tweede mixpartij met Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé, werd óók een driesetter waarbij met een nipt verschil in de beslissende derde set door de Lieshoutse badmintonners werd gewonnen. De afsluitende singlepartij van Marthijn Junggeburth was bloedstollend spannend en ook hier moesten er drie sets aan te pas komen, die uitmondden in een knappe overwinning van Marthijn. Jos Kluijtmans was in zijn singlepartij technisch niet opgewassen tegen zijn tegenstander en verloor. Ida van de Lockant speelde als eerste dame, maar kwam ook tekort en verloor. Ingrid Bergé, tenslotte won met een redelijk gemak haar singlepartij waardoor er een verdiende 4-4 eindscore kon worden opgetekend.

BCL-R2/’t Verswarenhuys – J.F.F.-R2.: 2-6
In de Lieshoutse sporthal “De Klumper” mocht BCL-R2/’t Verswarenhuys het opnemen tegen het team van Just For Fun (JFF) uit Berkel Enschot. De dames Ida van de Lockant en invalster Tamara Kluijtmans openden de wedstrijd met hun damesdubbelpartij. Het werd al snel duidelijk dat deze combinatie nog onvoldoende op elkaar was ingespeeld en er werd dan ook verloren. De heren Marthijn Jungeburth en Jos Kluijtmans lijken de laatste tijd wat de weg kwijt in hun dubbelpartijen. De eerste set werd ruim verloren en ondanks dat de tweede set beter verliep werd ook hier geen winst geboekt. De eerste mixpartij, met Marthijn Junggeburth en Ida van de Lockant, startte prima. Een ruime overwinning in de eerste set. Ook de tweede set werd, ondanks veel sterkere tegenstand door de Lieshoutenaren gewonnen. Jos Kluijtmans en Tamara Kluijtmans spelden vervolgens de tweede mixpartij. Tamara liet duidelijk zien dat ze tijdens de damesdubbel goed was warm gespeeld, want het werd een superspannende dubbelpartij. Er waren uiteindelijk drie sets voor nodig voor J.F.F. om met een minimaal verschil te winnen. In de singlepartijen had Marthijn Jungeburth, als eerste heer, weinig moeite om te winnen. Jos Kluijtmans speelde wederom een driesetter die met een minimaal verschil verloren werd. Ida van de Lockant kon in haar singlepartij geen vuist maken en ook Tamara Kluijtmans moest de overwinning aan J.F.F. gunnen. Door deze 2-6 verschuift de top 3 in deze poule behoorlijk. BCL-R2/’t Verswarenhuys staat nu derde in poule 1 van de vijfde klasse van de midweekcompetitie.