De deelnemers, met de winnaars in hun midden
De deelnemers, met de winnaars in hun midden

Dubbeltoernooi bij jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Met een kleine bezetting heeft de jeugd van Badminton Club Lieshout een leuk dubbeltoernooi afgewerkt. Na de 16 geplande en gespeelde wedstrijden mochten Thijs Sinten (bij de aspiranten) en Pepijn Kerkhof (bij de junioren) de overwinningsbeker in ontvangst nemen. Belangrijker echter dat alle deelnemers leuk, gezellig en fijn gesport hadden in een leuke en ongedwongen sfeer.

Dubbeltoernooi
Op zondag 12 maart heeft Badminton Club Lieshout weer haar jaarlijkse dubbeltoernooi in sporthal de Klumper gehouden. De jeugd speelde daar het toernooi samen met de senioren. Bij de jeugd was de deelname beperkt: om die reden speelden de 'aspiranten' en de 'junioren' door elkaar. Na een, vooral, gezellig en afwisselend toernooi was duidelijk dat Pepijn Kerkhof weer de sterkste dubbelspeler was bij de junioren. Bij de aspiranten mocht Thijs Sinten deze titel mee naar huis nemen. Badminton Club Lieshout speelt deze dubbeltoernooien altijd 'met wisselende partners' en dus niet met vaste koppels. Bij iedere ronde worden de individuele spelers door middel van een geleide loting aan elkaar gekoppeld. Op die wijze kan de beste dubbelspeler zich het beste laten zien. Met name bij de jongeren leert de jeugd door dit systeem snel en goed met iedereen samen te spelen. De jeugd werkte tijdens dit dubbeltoernooi liefst 16 rondes af. In iedere ronde werd steeds één set gespeeld (tot de 21 punten) en telde het puntensaldo mee voor het eindsaldo. Na de 16 rondes kon uiteindelijk de eindstand opgemaakt worden, die als volgt is:

Junioren
1. Pepijn Kerkhof, 30 punten (+112), 2. Tim Kanters 24 punten (+49), 3. Ainara Vandegard 15 punten (-1), 4. Stijn Brouwers 15 punten (-7).

Aspiranten
1. Thijs Sinten 9 punten (-56), 2. Nils van Velthooven 3 punten (-97)

Scan & Go speurtocht
Als actieve sportvereniging doet Badminton Club Lieshout natuurlijk ook mee aan de 'Gezondheidsrace 2.0' van de gemeente Laarbeek. In het kader van deze 'Gezondheidsrace 2.0' mag iedere deelnemer twee activiteiten organiseren: één voor de andere deelnemende verenigingen en één voor héél Laarbeek. Eerder heeft Badminton Club Lieshout al een gezellige en leerzame 'kennismaking met Badminton Club Lieshout' georganiseerd voor de andere deelnemende verenigingen. Op 2 april volgt de activiteit voor héél Laarbeek. Badminton Club Lieshout organiseert dan een 'Scan & Go speurtocht' door Lieshout. Met behulp van QR-codes moeten de deelnemers met hun smartphone de route door Lieshout vinden en onderweg vraagstukken en puzzels oplossen. Kortom een leuke tocht voor jong en oud, met een modern tintje én… voor iedereen toegankelijk: Badminton Club Lieshout houdt deze immers voor alle inwoners van Laarbeek. Aanvang van de tocht is tussen 10.30 en 11.00 uur en rond 13.30 uur is de tocht afgelopen. Samenkomst en vertrek is bij het Scoutinggebouw aan de Herendijk 7 in Lieshout.