Afbeelding

Veel te doen bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - In de tweede helft van de eerste maand van 2017 biedt Badminton Club Lieshout weer volop (neven)activiteiten. Naast de wekelijkse speelavond op woensdag en de diverse competitiewedstrijden gaan de (senioren) badmintonners wokken en gaat de jeugd de laddercompetitie verder afwerken. Daarnaast is weer een activiteit vanuit 'Gezondheidsrace 2.0' waar Badminton Club Lieshout natuurlijk 'acte de préséance' geeft.

Kwizut
Onder de teamnaam 'Clier' heeft Badminton Club Lieshout dit jaar wederom deelgenomen aan de dorpsquiz Kwizut. Met een team van 29 fanatiekelingen heeft het team een hele avond zitten zwoegen op de moeilijke en ingewikkelde vragen die de organisatie had samengesteld. Uiteraard was het daarnaast ook érg gezellig: een van de kenmerken van alle nevenactiviteiten van Badminton Club Lieshout. Inmiddels is gebleken dat deze avond ook niet voor niets is geweest. Nadat het team afgelopen jaar op nummer 53 eindigde had de vereniging zich ten doel gesteld om 'in het linker-rijtje' te komen. Gezien het aantal deelnemers van 113 team zou dat dus minimaal gelijk óf beter moeten zijn. Die doelstelling is gehaald en het is uiteindelijk fors beter geworden. Het zwoegen en zoeken heeft geresulteerd in een zéér knappe 20ste (!) plaats. Dus, niet alleen in het linkerrijtje, maar ook nog een bij de 'Top-20': een knappe prestatie van het hele 'Clier-team'.

Laddercompetitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde (op de trainingsavond) worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Op woensdag 25 januari is volgende speeldag in deze competitie.

Wokken
Jaarlijks wordt het initiatief genomen om gezellig, gezamenlijk te gaan wokken, met alle seniorleden van Badminton Club Lieshout (én partner/introducé). De animo is hier steeds behoorlijk groot voor. Dit jaar heeft de vereniging zondag 29 januari geprikt voor dit 'wokfeest'. Vanaf 18.00 uur verzamelen de badmintonners zich bij Restaurant Kota Radja in Gemert, dat dit jaar gekozen is.

Gezondheidsrace 2.0
In het kader van de "Gezondheidsrace 2.0" organiseert tafeltennisvereniging ATTC'77 op zondag 29 januari 2017 een wandeltocht waar Badminton Club Lieshout natuurlijk aan deel neemt. De tocht start tussen 11.00 en 11.30 uur vanaf de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Tijdens deze wandeling, van maximaal 5 kilometer, voor het hele gezin kom je op de mooiste plekjes van Aarle-Rixtel en dat kun je voelen, ruiken, proeven en ervaren! Kennis, creativiteit èn sportiviteit worden getest. Ook voor de kinderen zijn er leuke opdrachtjes. Bij terugkomst in de gymzaal staan soep en pannenkoeken klaar waarna de prijsuitreiking rond 14.00 uur plaatsvindt.

Programma:
Woensdag, 18 jan

20.30 uur: BCL-M1/Bavaria – BC Oirschot-M1

Zondag, 22 jan

10.00 uur: BC Kerkdriel-H2 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels

10.00 uur: BCL-U15/Sportpoint Gemert – BC'67 Veghel-U15/2

Woensdag, 25 jan

18.30 uur: Laddercompetitie (jeugd)

20.30 uur: BCL-M1/Bavaria – BCO-M1

Zondag, 29 jan

11.00 uur: Deelname aan de Laarbeek activiteit van ATTC'77

18.00 uur: Wokken (senioren)