Spits Rik van Zoggel wordt omhelsd door Stan van Dinther na zijn 3e doelpunt. Daarachter Ron van Vijfeijken

Sparta'25 2 naar finale nacompetitie

Beek en Donk - Het 2e elftal van Sparta'25 eindigde in de reguliere competitie met een 6e plaats in de middenmoot. Door een goede laatste periode werd een periodetitel behaald, waardoor de Spartanen deel mochten nemen aan de nacompetitie voor promotie.

In de eerste ronde van de nacompetitie werd op miraculeuze wijze afgerekend met EVVC 2 uit Vinkel. De thuiswedstrijd ging met 4-2 verloren. Echter wisten de groen-witten in de uitwedstrijd te stunten. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd stond er nog een 0-0 stand op het scorebord. Sparta scoorde in de slotfase tweemaal en leek daarmee op weg naar verlenging. Toch wist EVVC in de slotminuut te scoren, waarmee zij de stand op 1-2 brachten en daarmee zou dat het einde van de nacompetitie voor Sparta betekenen. Direct na de aftrap was het wederom Sparta dat het verschil terugbracht naar 2 doelpunten. Een ware houdini-act van de Spartanen. Ze wisten de verlenging uit het vuur te slepen. In deze verlenging kregen ze een penalty toegekend en stond het prompt 1-4 in het voordeel van de Beek en Donkenaren. Met veel strijd werd deze 1-4 met verve verdedigd.

In de tweede ronde van de nacompetitie troffen de Spartanen het tweede team van Volkel. Een team dat in dezelfde competitie was geëindigd op de 2e plaats en 4 punten had behaald tegen de groen-witten. De eerste wedstrijd op zondag 28 mei werd uit met 3-2 verloren. Toch bood deze wedstrijd veel perspectief door het goede spel van Sparta. In de thuiswedstrijd, gespeeld op 2e Pinksterdag, ging Sparta voortvarend van start en binnen een kwartier werd een 2-0 voorsprong genomen door 2 goals van Rik van Zoggel. Volkel kwam hierna beter in de wedstrijd en kwam terug tot 2-1. Een derde treffer van Rik van Zoggel (penalty) zorgde weer voor lucht bij de Spartanen, maar toch werd tegen 10 man (rode kaart Volkel aan het einde van de eerste helft) de voorsprong van 2 goals verspeeld. Volkel kwam knap terug tot 3-3. Met nog een kwartier te spelen ging Sparta nog meer druk uitoefenen op het doel van Volkel. Rik van Zoggel bekroonde de vechtlust van de ploeg met zijn 4e treffer van de middag. Doordat het aantal punten en het doelsaldo over 2 duels gelijk waren, moest ook hier een verlenging uitsluitsel brengen. Wederom was Sparta hierin de betere ploeg. Een niet goed verwerkte vrije trap kwam voor de voeten van Ron van Vijfeijken, die daarmee Sparta naar de finale schoot: 5-3.

De finale van de nacompetitie wordt gespeeld tegen Festilent 2 op zaterdag 10 juni op neutraal terrein (rkvv Erp) en start om 18.00 uur. De spelers kunnen alle support gebruiken om promotie af te dwingen.