Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Koen Schrama: "Als ondernemer ben ik nu verder"

Zakelijk Algemeen

Koen Schrama werd vier jaar geleden uitgeroepen tot Starter van het Jaar. De eigenaar van TRIA fietsen in Lieshout was net begonnen met zijn bedrijf toen zijn vader de stoute schoenen aantrok en Schrama opgaf. "Ik was gestart in de crisistijd, in een branche die achteruitliep. Maar als starter groeiden wij, mijn vader had het idee dat het mooi was om dat te laten zien."

Geen competitieTerugkijkend heeft Schrama geen moment spijt gehad van zijn deelname aan de verkiezing. "Het voelde voor mij in het begin ook niet als een wedstrijd. Telkens vielen er mensen af, maar het was juist erg leerzaam. Je krijgt als jonge ondernemer een jaar lang de mogelijkheid om met en van andere startende ondernemers te leren. Het is veel sparren met anderen en kijken waar zij tegen aan lopen. Wie durft wel stappen te nemen? Wie niet? Je komt erachter waar je elkaar als starters kunt ondersteunen."

Leertraject
Tijdens het leertraject kreeg Schrama onder meer het besef dat je als starter niet alles tegelijk moet willen. "We hadden een webshop, die liep niet. Ik heb die op een later tijdstip weer geïntroduceerd. Als ondernemer ben ik nu ook gewoon verder. Je leert je bedrijf goed te presenteren, krijgt zelfvertrouwen en je houdt er een mooi netwerk aan over wat ook heel belangrijk is."

Deelnemen
Of Schrama huidige startende ondernemers aanraadt om mee te doen met de nieuwe Starter van het Jaar-verkiezing? "Absoluut. Je gaat je eigen bedrijf presenteren buiten je veilige omgeving om. Daar zitten al veel leerpunten in. Tevens word je als ondernemer een spiegel voorgehouden op een vriendelijke en laagdrempelige manier en het leertraject bied je nieuwe inzichten. Door de loop van tijd kom je niet altijd aan ondernemen toe, maar ben je soms alleen maar brandjes aan het blussen. Tijdens de thema-avonden leer je daar ook mee om te gaan. En dat onder meer de Rabobank en de gemeente deze verkiezingen steunen toont aan dat het een echte prijs is."

Aanmelden
Tot 1 mei is het mogelijk om 'Starters' en 'Ondernemers' aan te melden voor het komende traject. Ben/ken jij deze persoon? Ga naar www.ovhj.nl voor meer informatie of mail naar info@ovhj.nl om iemand aan te melden.