Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Elly Smits van Praktijk Maintenant

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Op een druilerige decembermiddag worden we hartelijk ontvangen in de knusse woonkamer van Elly Smits. De weg naar haar massagesalon wordt gemarkeerd door sfeervol kaarslicht. Vol enthousiasme vertelt Elly over haar praktijk waar massage de basis vormt. Je kunt bij haar terecht voor alleen een massage. Daarnaast zet ze haar kennis van NLP, systemisch werk en hypnose ook in als levenslust coach om je te begeleiden bij de verwerking van je verhaal.

“Mix van zachte massagetechnieken”
Of het nu gaat om heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag, in balans te komen na een lastige periode of om een rouw- of verlieservaring te verwerken. Alle behandelingen van Elly zijn gebaseerd op massage en het in contact komen met de ervaringen die je hebt opgeslagen in je lijf. “Het lijf praat tegen mij”, vertelt Elly. “Ik kan de mensen voelen. Zitten er belemmeringen, verdriet, schuldgevoel? Als je spierpijn hebt in je armen of schouders is dat niet altijd een gevolg van je houding achter de computer. Het kan ook komen doordat je het leven wilt omarmen, maar iets houdt je tegen. Mijn massages zijn een mix van zachte massagetechnieken. Geen sportmassage, we zijn vaak al hard genoeg voor onszelf.”

“Ik ontdekte dat ik heel
veel heb te geven”

“Ik reik inzichten aan”
Elly merkt dat er na een massage vaak emotioneel wat loskomt. Praten hoeft niet altijd van haar, maar het mag wel. “Gewoon een leuk gesprek, niet zo gemaakt. Dat werkt sowieso het beste. Dan vertellen mensen heel veel. En het mooiste van mijn werk is, dat ze niet hun hele verhaal hoeven te vertellen. Ze zijn zelf bezig met hun onderbewuste, voelen en zien wat anders kan. Als levenslustcoach reik ik inzichten aan. Wat doe je en waarom? Ik help je om het onzichtbare zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een techniek zoals een tijdlijn of familieopstellingen. Als je het daardoor merkt of inziet wat je doet, kun je het veranderen of beseffen dat het iets uit het verleden is en het nu geaccepteerd is of niet meer een zo prominente rol inneemt. Het is zo zonde om je verleden met je mee te blijven slepen. Dat is heel beperkend in het leven. Er is nog zoveel moois. Als je weer in jezelf gelooft dan kun je er ook weer voor gaan.”

“Handen als verlengde van mijn hart”
Dat besef kwam bij Elly zelf ook pas later. “Ik deed jarenlang werk waar ik ongelukkig van werd. Uit plichtsbesef en voor zekerheid. Ik wilde wat anders, maar dacht altijd, wie zit er nu op mij te wachten? Tot ik besloot om mijn pad te volgen en uitkwam bij massage. Dat paste zo goed bij mij. Ik ontdekte dat ik heel veel heb te geven. Dat ik mag werken met mijn handen, als verlengde van mijn hart, is heel bijzonder. En ik doe het iedere dag met plezier. Ik heb zulke leuke klanten.”

Wil je ook een keer heerlijk ontspannen bij een massage een goed levenslustgesprek voeren? Voor meer informatie of een afspraak ga je naar www.massagemaintenant.nl, www.praktijkmaintenant.nl of bel je met Elly: 06-24683574.

Afbeelding