Bestuur Ondernemersfonds Laarbeek
Bestuur Ondernemersfonds Laarbeek Foto:

Ondernemersfonds Laarbeek is er voor en door ondernemers

Zakelijk advertorial

Het Ondernemersfonds Laarbeek is er voor en door ondernemers. Door GoedemorgenMedia werd de vernieuwde website ontwikkeld voor het Ondernemersfonds. Of het nu gaat om de realisatie van een AED, de Openbedrijvendag, de verlichte tractor optocht van de Laarbeekse boeren of de kerstmarkten in Beek en Donk en Lieshout. Al deze projecten hebben een financiële bijdrage gekregen van het Ondernemersfonds Laarbeek.

Het Ondernemersfonds Laarbeek is in 2017 opgericht. Het maakt collectieve investeringen voor ondernemersactiviteiten en projecten mogelijk. Het geld is afkomstig uit inleg van ondernemers, dat wordt geïnd via een opslag op het OZB-tarief voor niet-woningen. In dit geval zijn ondernemers niet alleen vertegenwoordigers uit het MKB en grootbedrijf, maar ook bijvoorbeeld cultuurinstellingen, kennisinstellingen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en agrarische bedrijven. Zij kunnen dus ook aanvragen doen bij het Ondernemersfonds voor initiatieven en projecten die ze willen gaan uitvoeren.

Aanvragen voor bijdrage
Om aanvragen voor een bijdrage nog makkelijker te kunnen doen, is de nieuwe website voor het Ondernemersfonds gemaakt. “Het gaat daarbij ook niet alleen maar over te organiseren activiteiten zoals de Open Bedrijvendagen, de aankleding van de winkelgebieden in Laarbeek of de ondersteuning van diverse dorpsactiviteiten. Samen met de onderliggende stichtingen hecht het Ondernemersfonds veel waarde aan grote actuele thema’s zoals onder anderen de energietransitie, veiligheid en werkgelegenheid”, legt Fedor Heijl uit. Hij is voorzitter van het Ondernemersfonds.

De stichtingen waar Fedor op doelt zijn Centramanagement Laarbeek, Parkmanagement Laarbeek en Stichting Buitengebied. Deze drie zogenoemde trekkingsgebieden beoordelen de aanvragen die binnenkomen en kijken welke projecten ze ondersteunen met een financiële bijdrage, waarbij altijd wordt uitgegaan van cofinanciering. Dit wil zeggen dat aanvragers ook zelf financieel bijdragen.

Fedor: “Via de diverse ondernemersverenigingen staan we in contact met de ondernemers en kunnen we nieuwe ontwikkelingen, kennisdeling en innovaties met elkaar delen om gezamenlijk een sterk ondernemersklimaat te genereren in Laarbeek.”

Wie altijd op de hoogte wil blijven van wat het Ondernemersfonds Laarbeek doet, kan hiervoor natuurlijk de vernieuwde website raadplegen, maar het nieuws van het Ondernemersfonds ook blijven volgen via de nieuwe LinkedIn-pagina.

Klankbordgroep Ondernemersfonds Laarbeek