BCL-H1/BouwCenter Swinkels is in de bloemetjes gezet vanwege hun kampioenschap.
BCL-H1/BouwCenter Swinkels is in de bloemetjes gezet vanwege hun kampioenschap.

Badminton Club Lieshout al bezig met competitie komend seizoen

Sport Sport

Lieshout - Met de huldiging van het kampioensteam van Badminton Club Lieshout heeft de badmintonvereniging het competitieseizoen 2021/2022 afgesloten. Op de achtergrond werkt de vereniging al aan het komende seizoen, 2022/2023. Zoals het er nu uit ziet zullen er evenveel teams gaan deelnemen aan de competitie als het afgelopen jaar: één herenteam en één mixteam.

Het seizoen 2021/2022 zit er eindelijk op. Eindelijk, omdat het vanwege de corona-maatregelen enkele keren is onderbroken en zelfs langere tijd heeft stilgelegen. De nationale bond Badminton Nederland heeft echter besloten om het seizoen, na afloop van de lockdown fors te verlengen waardoor het alsnog uitgespeeld kon worden. En, met succes. Het (eerste) herenteam van Badminton Club Lieshout (BCL-H1/BouwCenter Swinkels) slaagde er in kampioen te worden en mag derhalve promoveren. Zij zullen dan ook komend seizoen in de Heren-2 klasse met veren shuttles gaan spelen: één niveau hoger dan afgelopen jaar en tevens een grote verandering. Afgelopen seizoen heeft het team nog gespeeld met nylon shuttles en komend seizoen worden dat veren shuttles. Qua samenstelling zal het team niet veel wijzigingen: Christian Klumpers, Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden, Bert Manders, Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers zullen de bezetting van het team, net als vorig jaar, vormen.

Mixteam
Ook het mixteam van Badminton Club Lieshout maakt een doorstart. Afgelopen seizoen is dit team gestart met het spelen van competitie en heeft het deelgenomen in de 8ste divisie. Na ingeschreven te zijn in de 9de divisie bleken daar immers onvoldoende teams in deze regio te zijn. Om die reden heeft het team in het afgelopen seizoen in de 8ste divisie gespeeld. Komend seizoen zal het team weer inschrijven om in de 9de divisie te gaan spelen. Pas nadat alle verenigingen hun inschrijvingen hebben gedaan zal het duidelijk worden of komend seizoen in de 9de of 8ste divisie gespeeld zal gaan worden. De bezetting van het team zal ook hier niet echt wijzigen. Tim van Bommel, Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar en Richard Essers zullen de basis blijven vormen. Afgelopen seizoen is immers gebleken dat er op de achtergrond voldoende invallers in de vereniging beschikbaar zijn, waardoor ook komend seizoen de minimale bezetting voldoende lijkt.