Voorzitter van TV De Raam, Albert van den Bogaard, voor de aanleg van de Padelbanen
Voorzitter van TV De Raam, Albert van den Bogaard, voor de aanleg van de Padelbanen Foto: Mark Barten

Aanleg padelbanen TV de Raam in volle gang

Sport

Lieshout - Over ruim vijf weken moeten de padelbanen bij TV de Raam klaar zijn. Padel, een combinatie tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport in Europa en binnenkort dus ook in Laarbeek te bespelen. 

“We zijn op 16 mei begonnen met de bouw van de padelbanen”, vertelt voorzitter Albert van den Bogaard. “We hebben één tennisbaan, het hekwerk en de lichtmasten afgebroken en daarvoor komen drie padelbanen terug. Om het passend te maken hebben we nog een klein stuk meer uitgegraven en toen we daarmee klaar waren kwam het eerste bedrijf dat het grondwerk verrichte. Onze vrijwilligers hebben zelf enorm veel werk verzet. We hebben zelfs complimenten van de grondwerker gekregen. De lavalaag die onder de tennisbaan lag is eruit gehaald, vervolgens wat uitgebreid en teruggereden. Daarbovenop moet deze week een betonlaag komen die een week moet uitharden. Daarna kunnen we verder met de volgende stap en kan de vloer en de kooi geplaatst worden.”

Opening
De opening staat, als er geen tegenvallers komen, voor nu gepland op zaterdag 16 en zondag 17 juli. “Er is een padelcommissie die een mooi programma voor de opening in elkaar gaat zetten. Wat er precies georganiseerd gaat worden gaat in de komende weken duidelijk worden. Wel komt er een mooi aanbod voor een welkomstabonnement inclusief een clinic. We gaan er ook voor zorgen dat er padelrackets en -ballen liggen op de vereniging zodat mensen die het een keer willen proberen ook aan de slag kunnen gaan. Ook zijn we van plan om trainingen aan te gaan bieden. We hopen zo veel nieuwe leden te mogen verwelkomen. Je wordt hier lid van de vereniging en mag naast padel ook onbeperkt gaan tennissen voor een X-bedrag per jaar.”

De drie padelbanen komen direct bij de ingang van het tennispark aan de linkerkant te liggen. “De ligging is hier fantastisch. We hoeven ons geen zorgen te maken over geluidsoverlast, want de dichtstbijzijnde huizen staan op 200 meter. Dat we het nu aan kunnen gaan bieden is natuurlijk super mooi. Padel is de snelst groeiende sport in Europa op dit moment. Iedereen vraagt erom en we hopen hiermee ook een andere doelgroep te bereiken. We hebben veel jeugdleden, maar vaak stoppen zij op 12 of 13-jarige leeftijd. Ook stoppen veel teamsporters rond hun 30e en dan is padel een hele laagdrempelige sport om in te stappen.”

Samenwerken
Zoals gezegd komt er de komende weken een hele campagne aan. “We hebben er heel veel zin en ik denk dat het erg goed is dat we in Mariahout/Lieshout een alternatieve sport gaan aanbieden. Daarnaast ben ik blij dat ’t Slotje ook padelbanen gaat leggen, want samen kun je dan toch competitie en toernooien organiseren. Het is absoluut geen concurrentiestrijd.”

Dat de samenwerking tussen de twee verenigingen goed is, blijkt maar uit het feit dat ze samen een Laarbeekse tennisweek organiseren van 10 t/m 17 juli. “Zo proberen we tennis te promoten onder Laarbeekse inwoners. Iedere dag is er dan bij een andere Laarbeekse tennisvereniging een bepaald programma waaraan mensen mee kunnen doen.” Daarnaast organiseert TV de Raam zelf nog het Open Gunnemantoernooi; een open dubbeltoernooi van 23 juni t/m 3 juli. Inschrijven hiervoor kan nog t/m 18 juni.