Afbeelding

Groepskamp Scouting Beek en Donk

Kinderen & Tieners

Beek en Donk - Scouting Beek en Donk is tijdens het Hemelvaartweekend met de gehele groep op kamp geweest op het labelterrein Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen (Overijssel). Op Hemelvaartsdag werden alle leden en vrijwilligers al vroeg verwelkomd op de blokhut. Na het openen van het weekend en het uitreiken van een mooie pet ter ere van het 65-jarig jubileum aan alle leden zijn ze met de bus vertrokken naar Ommen. Daar aangekomen hebben ze het terrein ingericht, tenten opgebouwd, luchtbedden opgeblazen, etc. 

Hierna werden alle leden in groepjes verdeeld, waarbij alle leeftijden door elkaar gehusseld werden. Het doel tijdens dit weekend was om met je groepje zo veel mogelijk punten te halen tijdens alle spellen. Enkele spellen die gedaan werden zijn het verzamelen van ingrediënten voor je eigen hamburger, vlotten bouwen en hiermee zo snel mogelijk een route afleggen, Robinson spelletjes en het ultieme eindspel. Op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag hebben de speltakken een eigen programma afgewerkt. Op zaterdagavond was er ook nog een karaoke avond. Wat een talent hebben ze binnen de scoutinggroep en wat hebben ze veel lol gehad. Ook het eten was geweldig verzorgd, mede door de goede kookstaf die mee was. Ze hebben genoten van vers gemaakte soepen, een heerlijk hamburger menu, wraps en een BBQ.

Op zondag hebben ze alle spullen weer opgeruimd en de spullen ingeladen in de vrachtwagen. Om 13.00 uur zijn ze weer teruggegaan naar Beek en Donk. Op de blokhut stonden de ouders al op hun kinderen te wachten. Door de hulp van de ouders waren alle spullen weer snel opgeruimd en konden ze moe, maar voldaan naar huis. Iedereen bedankt voor de geweldige weekend!

Komend weekend staat er ook weer iets moois op de planning. Scouting Beek en Donk doet mee met de Roefeldag. Tevens combineren ze dit met de open dag. Tussen 9.00 uur en 12.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen bij de blokhut op de IJsweg 9 te Beek en Donk. Wilt u meer informatie over de vereniging weten? Kijk dan even op www.scoutingbeekendonk.nl

Afbeelding