Tim Barten scoorde vijf keer tegen SV Tongelre

VV Mariahout wint met ruime cijfers van SV Tongelre

Mariahout - Na een moeizaam begin, waarin SV Tongelre met 2-0 voor kwam, wist Mariahout de uitwedstrijd bij Tongelre met ruime cijfers te winnen. Tim Barten stond op scherp deze zondag, en wist maar liefst vijf keer te scoren. Hierdoor wist Mariahout zich aan de kop van de ranglijst te handhaven.

In verband met de afwezigheid van enkele basisspelers stond Tim Aarts voor de eerste keer dit seizoen in de basis. Mariahout moest in de beginfase duidelijk wennen aan het kunstgrasveld en begon zwak aan de wedstrijd. Tongelre was in deze fase duidelijk de sterkere ploeg was. De eerste gevaarlijke aanval van Tongelre resulteerde direct in een doelpunt. Uit een verre ingooi scoorde Tommy Sanders de 1-0. Bij de volgende aanval wist doelman Tom Hagelaars in eerste instantie nog redding te brengen, maar vervolgens kopte Sven Boeijen uit de daaropvolgende corner de 2-0 binnen. Daarna kreeg Mariahout meer grip op de wedstrijd en creëerde enkele kansen. In de 33e minuut de eerste grote kans voor Mariahout, maar de inzet van Tim Barten, uit een voorzet van Dennis Veldpaus, werd door doelman Wesley Ophey gekeerd. Enkele minuten later maakte een verdediger van Tongelre hands buiten het strafschopgebied en kreeg Mariahout een vrije trap. Deze werd door Tim Barten prachtig binnengeschoten in de rechterbovenhoek: 2-1. Mariahout drong verder aan, maar de volgende aanval werd de bal door een verdediger van Tongelre van de doellijn gehaald. Mariahout kwam net voor het rustsignaal toch nog op gelijke hoogte toen Tim Barten een voorzet van David van Rossum binnen werkte: 2-2.

In de tweede helft kwam Mariahout sterk uit de startblokken en was duidelijk de betere ploeg. Een schot van David van Rossum ging voorlangs, maar in de 50e minuut was het weer Tim Barten die met een schitterende lob van 20 meter afstand de 2-3 scoorde. In de 75e minuut de mooiste aanval van Mariahout over vele schijven. Uiteindelijk werd de bal door David van Rossum voorgezet op Dennis Veldpaus die de 2-4 binnen schoot. Tien minuten voor tijd stevende invaller Niels Vissers alleen op de keeper af en werd onreglementair gestopt door Gerard van de Ven: penalty en rode kaart. Tim Barten wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 2-5. Hiermee was de wedstrijd beslist, maar dit was nog niet voldoende voor matchwinner Tim Barten. In de voorlaatste minuut verschalkte hij doelman Wesley Jansen wederom met een prachtige lob: 2-6.

Mariahout wist op overtuigende wijze een 2-0 achterstand om te buigen in een mooie 2-6 overwinning. Gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd een terechte uitslag. Aanstaande zondag speelt Mariahout de thuiswedstrijd tegen Tivoli uit Eindhoven, aanvang 14.00 uur.