Afbeelding

Roelstoeltennis- en padel Uniek Sporten de Peel

Sport Sport

Beek en Donk - Bij Tennis en Padel club ’t Slotje in Beek en Donk vond op donderdag 27 oktober een rolstoeltennis-padel clinic plaats. Uniek Sporten de Peel heeft in samenwerking met Sport Expertise Centrum deze clinic mogelijk gemaakt. Extra bijzonder is dat ook een padelbaan geheel toegankelijk is voor mensen met een beperking. Ze hebben een zonnige ochtend gehad met veel plezier in rolstoeltennis en padel.

Wil jij dit eens uitproberen, ken je iemand die dat wil óf heb je al ervaring en breng je dit graag over op anderen? Laat het Uniek Sporten de Peel dan weten! Of wil je meer informatie over hulpmiddelen, thuis bewegen, crowdfunding of zoeken naar een gepaste sport met een beperking, mail dan naar depeel@unieksporten.nl of neem contact op met beweegcoach Jaccy van den Enden via jaccy.vandenenden@levgroep.nl.

Aangepast sportaanbod nog inzichtelijker!
Er was al de website van Uniek Sporten waar al het aangepaste sport en beweegaanbod in de Peel op te vinden is. Maar ook hebben ze een boekje ‘Uniek Sporten de Peel’ waarin al het aanbod in de regio te lezen is. Het boekje is ook te vinden op www.laarbeekactief.nl. Het boekje staat vol met aangepaste sport- en beweegmogelijkheden voor mensen die een beperking of aandoening hebben en niet bij regulier sport en beweegaanbod terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis of aangepast dansen etc. 

Sport-beweegcoach
Jaccy van den Enden, beweegcoach bij Laarbeek Actief voor Uniek Sporten de Peel, hoopt dat met het boekje meer mensen de weg weten te vinden naar passend sportaanbod. “Voor veel mensen met een beperking is het vaak een warboel aan informatiestromen. Ze willen wel iets met sporten of bewegen doen, maar ze weten niet hoe. Met dit boekje hopen we de mogelijkheden beter inzichtelijk te maken.”

Boekje ontvangen of heb je een sport/beweegvraag?
Jaccy helpt ook mensen op weg in hun zoektocht naar passend sport en beweegaanbod, daarnaast kan hij ondersteunen in aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen. Heb je een vraag of wil je het boekje ontvangen? Neem dan contact op met Jaccy via depeel@unieksporten.nl of kijk www.laarbeekactief.nl of www.unieksporten.nl.