Chiel van Wanrooij (6) en Huib van Zutphen

Mariahout blijft op koers voor de 1e periodetitel

Mariahout - Op een lastig bespeelbaar kunstgrasveld op sportpark ‘De Hondsheuvels’ in Eindhoven wist Mariahout de 4e overwinning op rij te behalen.

In de 5e minuut was topscorer Tim Barten dicht bij een doelpunt, maar zijn vrije trap werd uit de kruising getikt door de doelman van Pusphaira. Hierna had Stijn van den Heuvel een goede steekbal op Tim Barten, maar die schoof de bal net voorlangs. Mariahout had ondanks deze kansen veel moeite met het spel van Pusphaira die steeds met veel spelers achter de bal bleven en er zo nu en dan razendsnel uitkwamen. Na een half uur trad Luciano Deben goed op door net op tijd een counter eruit te halen. De volgende kans van Pusphaira was wel raak. Spits van Rijssel zette handig Luciano Deben opzij en scoorde vallend met een sliding de 1-0 buiten bereik van doelman Hagelaars van Mariahout. Pusphaira bleef goed gegroepeerd spelen waardoor Mariahout verder nauwelijks kansen wist te creëren in de eerste helft.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Mariahout ging meer over de zijkanten voetballen en ook de veldbezetting op het middenveld was beter. Na een uur spelen nam Haike van der Burgt een goede corner op de tweede paal, waar Luciano Deben met een rake kopbal de 1-1 aantekende. De in een goede vorm verkerende spits Dennis Veldpaus had het vandaag zichtbaar lastiger op het kunstgrasveld en werd vervangen door Tom van Hoof. Trainer Freddy Vermeulen en zijn assistent Edwin Maas voerden tegelijkertijd ook wat tactische omzettingen door en Mariahout kwam daardoor steeds beter in haar spel. Tim Barten zag een rake kopbal afgekeurd worden omdat de voorzet van Tom van Hoof de achterlijn had gepasseerd. Even later was het wel raak. Sander Scheepers bleef goed kijken en legde de bal op een presenteerblaadje voor David van Rossum die bij de tweede paal strak binnenschoot: 1-2. Mariahout had hierna nog een riante mogelijkheid om de score uit te breiden, maar de voorwaartsen wisten het overtal niet uit te spelen. De studenten van Pusphaira probeerden nog van alles om de gelijkmaker te scoren, maar de achterhoede van Mariahout onder leiding van aanvoerder Chiel van Wanrooij gaf geen krimp, waardoor de drie punten meegingen naar Mariahout.

Aanstaande zondag speelt Mariahout om 14.00 uur thuis tegen Boxtel. Bij winst veroveren de Marianen de 1e periodetitel!