Matchwinnaar Rick van Heijnsbergen
Matchwinnaar Rick van Heijnsbergen Foto: Eric van Vegchel

Verdiende overwinning Sparta’25 op koploper Olympia’18

Beek en Donk - De topper tussen de nummers 1 en 2 in de 2e klasse G stond afgelopen zondag op het programma. Sparta’25, dat tweede stond, nam het in Boxmeer op tegen koploper Olympia’18. De Spartanen hadden nog iets goed te maken na de kansloze nederlaag van een week eerder tegen SSS’18.

Sparta’25 ging in Boxmeer voortvarend van start. De scheidsrechter had nauwelijks voor de aanvang van de wedstrijd gefloten of de 0-1 stond al op het scorebord. Rick van Heijnsbergen drong met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en schoot die feilloos in de lange hoek binnen, 0-1. Een uitstekende start. Dat Sparta’25 de drie punten mee naar Beek en Donk wilde nemen was te zien aan het spel. De duels werden agressief en vol inzet uitgevochten, waarbij Sparta’25 zeker in de eerste helft het betere van het spel had. Toch was het Olympia’18 dat na 24 minuten spelen op gelijke hoogte kwam. Een bal in de breedte werd niet goed ingeschat door de verdedigers van Sparta’25 waardoor Olympia’18 de stand gelijk kon trekken, 1-1. Enkele minuten later was het weer Rick van Heijnsbergen die gevaarlijk kon worden. Zijn schot werd echter door de Boxmeerse doelman tot corner verwerkt. Uit deze indraaiende corner kwam opnieuw gevaar, maar het was Spartaan Philippe Cleutjens die de bal uit het doel kopte. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Ook in de tweede helft was Sparta’25 strijdlustig, maar nu ging het spel meer gelijk op. Schoten van onder meer Michiel Koot en Freek Schoones bereikten niet het gewenste resultaat. Ook Olympia’18 kreeg nog twee keer een uitstekende schietkans, maar Bram Werdens stond zijn mannetje. Op het moment dat beide ploegen genoegen leken te nemen met een gelijkspel kwam toch nog de verdiende overwinning voor Sparta’25. Een prima voorzet van Denzel Hajema werd door Rick van Heijnsbergen onhoudbaar binnengekopt, 1-2. Door deze overwinning staat Sparta’25 samen met Olympia’18 aan kop in de 2e klasse G.

Komende zondag speelt Sparta’25 de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Spartanen ontvangen dan in eigen huis Heeswijk, de nummer vier van de ranglijst. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.