De jongste jeugd proost op het nieuwe jaar.
De jongste jeugd proost op het nieuwe jaar.

Nieuwjaarsreceptie bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De eerste speelavond van het nieuwe jaar bij Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk was op vrijdag 6 januari. Hét moment om met elkaar te proosten op een jaar vol met sportieve en sociale activiteiten. Op deze avond was er dan ook weer van alles georganiseerd door de jeugdcommissie en door de bijzondere activiteiten commissie (BAC). 

De avond begon bij de jeugd met kinderchampagne. Zij gaan dit jaar weer met veel energie van start. Binnenkort is het grote BC Mixed Open Jeugdtoernooi. Dat wordt op zondag 29 januari gehouden in sporthal d’n Ekker. Jeugdspelers uit de hele regio komen dan naar Beek en Donk om in diverse klassen tegen elkaar te strijden om de prijzen en natuurlijk om de wisselbeker. Maar het is vooral ook een hele gezellige dag. Veel kinderen kennen elkaar al van de competitie. De nieuwe leden leren heel veel kinderen kennen en ze kunnen bovendien veel wedstrijden badmintonnen die dag. Een goede leerschool.

Bij de volwassenen begon de avond met een husseltoernooi. Alle aanwezigen krijgen een speelkaart uitgereikt. Harten 2 en ruiten 2 spelen tegen klaveren 2 en schoppen 2 op baan 2. Zo simpel is het. En dat levert iedere keer weer verrassend leuke wedstrijden op. De tien banen in sporthal d’n Ekker stonden de hele avond vol. Ondertussen was de BAC al druk doende in de kantine om alles in gereedheid te brengen voor de nieuwjaarsreceptie die om half elf begon. Voorzitter Ton Slaets mocht met een korte toespraak de avond openen. Daarnaast maakte hij van de gelegenheid gebruik om nog enkele prijzen uit te reiken. Tijdens het WK voetbal hebben namelijk 39 Mixedleden meegedaan aan een voetbalpoule georganiseerd door Bas Fransen. De winnaar werd Jorg Habraken op de voet gevolgd door Neva en Rune van der Vorst. Eind december is er ook nog een rik- en jokertoernooi gehouden. Dat was georganiseerd door de BAC onder leiding van Steffie Boelens. De winnaars Deany Muller (rikken) en Carin Rietveld (jokeren) kregen ook een mooie prijs. Na het proostmoment had de BAC nog gezorgd voor lekkere hapjes, grotendeels gesponsord door kantinebeheeerder Hans van Gend. Het was nog lang druk in de kantine en daarmee was de nieuwjaarsreceptie een goede aftrap voor 2023.

Voor meer informatie kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook en Instagram.