Maikel van Weert, Lieke Cuypers, Guus Bruijstens, Maike van Veggel en Guus Engels (vlnr).
Maikel van Weert, Lieke Cuypers, Guus Bruijstens, Maike van Veggel en Guus Engels (vlnr).

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Uitwaaien en bijkletsen tijdens een mooie wandeling van 8 kilometer in het buitengebied van Mariahout. Zo startte de nieuwjaarsreceptie van de Runnersclub Lieshout.

Voorzitter Vera blikte terug op afgelopen jaar met hulde aan de vele vrijwilligers. Allereerst klonk er groot applaus voor het bestuur en de baancommissie, want er kan weer getraind worden op de trimbaan. Runnersclub Lieshout (RCL) heeft ook aandacht besteed aan een vernieuwde huisstijl van communicatiemiddelen en de zichtbaarheid via diverse media. Verder zijn er drie mooie activiteiten georganiseerd: de Kings&Queens run, de wandeltocht en d’n Duvelscross.

Voordat er geproost werd op het nieuwe jaar, werden een vijftal leden in het zonnetje gezet. Vera bedankte Maike van Veggel en Guus Bruijstens voor hun tijd, inzet en ‘meters’ als trainer in de afgelopen 22 jaar. Maike trainde groep 1. Altijd met goede zin, uitdagende oefeningen en tijd voor fijne gesprekken. Guus trainde groep 2. Professioneel, met een goede vleug humor en een groot coachende factor. De vrijwilliger van het jaar is gekozen door alle leden. De altijd vrolijke Lieke Cuypers ontving de meeste stemmen. Men waardeert haar inzet en nieuwe stijl van de nieuwsbrief en de communicatie via sociale media.

De trainers kozen op basis van enkele criteria de wandelaar en de loper van het jaar. Ze kijken naar deelname aan trainingen en geleverde prestaties, maar minstens zo belangrijk is het sociale aspect en het ambassadeur zijn van RCL. Guus Engels is wandelaar van het jaar geworden. Zij is een echte doorzetter. Ze is één van de oudste wandelaars en komt twee keer per week trainen. Maikel is loper van het jaar geworden. Hij houdt van een uitdaging en wat onderlinge rivaliteit, maar altijd met een grote knipoog en met respect. Iedereen kan rekenen op zijn aanmoediging. Ook maakte hij vele actiefoto’s. Zelf liep hij onder andere twee marathons en zette een aantal Strava-segmentjes op zijn naam. Het nieuwe jaar staat in het teken van het jubileum: RCL bestaat 11 december 35 jaar. Dat gaat gevierd worden.