Fysieke wedstrijd voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 22 april in Wilbertoord tegen Klick’15/JES 1. De vorige helft van het buitenseizoen won Flamingo’s net van Klick’15/JES, dus dat het een spannende wedstrijd ging worden werd van te voren wel voorspeld.

Flamingo’s startte sterk, na drie minuten scoorde Fieke van den Heuvel van afstand en de aanval daarna scoorde Merle Willems. Klick’15/JES had iets meer moeite om de korf te vinden, na zes minuten scoorden zij voor het eerst. Kort daarna scoorde Ada Kornuijt, maar Klick’15/JES deed dat ook meteen. Fieke van den Heuvel en Sanne Scheepers wisten de voorsprong van Flamingo’s nog verder uit te breiden, zo was de tussenstand 2-5. Helaas wist Flamingo’s de voorsprong niet vast te houden, binnen vijf minuten wist Klick’15/JES zichzelf weer naast Flamingo’s te zetten. Neeltje Berkvens pakte weer de voorsprong, maar deze wisten de dames uit Mariahout niet vast te houden. Klick’15/JES pakte zelfs de voorsprong en deze wisten ze te brengen op 8-6. Fieke van den Heuvel deed iets terug door een korte kans te scoren, maar Klick’15/JES liet Flamingo’s niet meer terugkomen, zij wisten een strafworp te verzilveren. Ada Kornuijt scoorde het laatste doelpunt van de eerste helft.

De tweede helft startte Klick’15/JES feller, zij scoorden twee strafworpen achter elkaar. Beide ploegen speelden een fysiek spel. In de eerste helft ook al, maar in de tweede helft werd dit alleen maar erger. Van beide kanten werd er geduwd en getrokken, maar hier werd door de scheidsrechter niks mee gedaan. Klick’15/JES wist de 12-7 te scoren, maar hierna scoorde Rosa Maas van afstand. Dat deed een dame van Klick’15/JES haar na. Noa Vereijken scoorde nog een mooie korte kans, maar het slotakkoord kwam van de dames uit Wilbertoord, die nog eens een strafworp scoorden. De wedstrijd eindigde in 14-9.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen VMS’21 3 in Schijndel. Aan de kant van Flamingo’s vielen weinig doelpunten, zij wisten de punten niet mee naar Mariahout te nemen en verloren met 14-3. Zondag 7 mei speelt Flamingo’s 2 om 10.30 uur tegen Altior 6. Flamingo’s 1 betreed het veld om 12.30 uur om tegen SVO 1 te spelen. Beide teams spelen hun wedstrijden in Mariahout.