Goede eerste helft voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 7 mei tegen SVO 1 uit Ooij. Op deze benauwde zondag probeerden de meiden uit Mariahout het beste uit de wedstrijd te halen en startten ze fel.

Deze felle start resulteerde als snel in een doelpunt, Sanne Scheepers wist na enkele minuten een vrije bal te benutten. SVO had hier meteen een antwoord op en scoorde ook. Na tien minuten scoorde Fieke van den Heuvel van afstand, ook hierna wist SVO meteen hetzelfde te doen. Daarna wist Sanne Scheepers een korte kans binnen te leggen en daardoor bleef Flamingo’s op voorsprong. Doordat de verdediging van Flamingo’s er wat feller op ging lukte het SVO pas na langere tijd om een gaatje te vinden, deze wisten zij wel te scoren. Fieke van den Heuvel wist daarna de voorsprong weer te pakken voor Flamingo’s, zij scoorde twee keer van afstand, wat het gaatje wat groter maakte. Ook hier had SVO vrijwel meteen weer antwoord op en ook zij scoorden tweemaal achter elkaar. De ploegen gingen met een gelijke stand van 5-5 de kleedkamers in.

Na de rust was het SVO die feller startte. Door opnieuw twee keer achter elkaar de val in de korf te schieten wisten zij voor het eerst de voorsprong te pakken in de wedstrijd. Ada Kornuijt deed nog wel iets terug door een strafworp te verzilveren, maar dat kon niet voorkomen dat SVO hun voorsprong nog verder ging uitbreiden. Flamingo’s werd wat slordiger en ging foutjes maken, waardoor SVO vier keer achter elkaar wist te scoren en zo de tussenstand op 6-10 zette. Rosa Maas wist nog een leuke variant op de vrije worp te benutten, waarna vrijwel meteen aan de kant van SVO ook gescoord werd. Neeltje Berkvens wist haar spel te belonen met een gescoorde korte kans, maar het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van een van de dames van SVO, de wedstrijd eindigde in 8-12.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen Altior 6. De hele wedstrijd ging gelijk op, maar helaas wist Flamingo’s niet aan het langste eind te trekken en verloren ze nipt. De eindstand was 5-6. Zondag 14 mei speelt Flamingo’s 2 opnieuw tegen Altior 6, ditmaal om 10.00 uur in Heeswijk-Dinther. Flamingo’s 1 speelt om 10.30 uur tegen Heumen 1 in Heumen.