Afbeelding
Foto: archief

Betere tweede helft voor Flamingo’s

Sport Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 18 december tegen Oxalis 1 in Sevenum. In het buitenseizoen troffen beide ploegen elkaar ook en toen wist Flamingo’s, na een spannende wedstrijd, aan het langste eind te trekken.

De wedstrijd ging van start en het eerste doelpunt wat gescoord werd was een vrije bal aan de kant van Flamingo’s, Sanne Scheepers wist deze te benutten. Flamingo’s had geleerd van de vorige wedstrijd dat Oxalis vooral de kansen dicht bij de korf zocht en daar hadden ze hun verdedigende tactiek op gebaseerd. Helaas was dat niet de goede keuze want Oxalis scoorde vier keer achter elkaar, waarvan drie van afstand. Hierna was het Rosa Maas die namens Flamingo’s iets terugdeed en ook een afstandsschot binnen schoot. Oxalis deed dat daarna nog drie keer binnen zeer korte tijd. Wat daarop volgde was een welverdiende strafworp van Amy Maas, die ze wist te benutten. De laatste twee doelpunten vielen aan de kant van de Limburgse dames. De ruststand was 9-3.

In de rust werd besproken dat er veranderd ging worden op de verdedigende techniek, maar ook dat Sanne Scheepers en Neeltje Berkvens van vak gingen wisselen om zo beide een andere dame te kunnen verdedigen. Hoewel deze wissel goed uitpakte was het toch Oxalis wat opnieuw twee keer achter elkaar wist te scoren. Daarna was het wel de beurt aan Flamingo’s. Eerst was het Noa Vereijken die een vrije bal wist te benutten en daarna lukte het Sanne Scheepers een strafworp binnen te leggen. Hierna viel er opnieuw een afstandsschot bij Oxalis, maar wat daarop volgde was een afstandsschot van Flamingo’s, die Meike Daniëls binnen schoot. Daarna was het weer Oxalis wat driemaal van afstand wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel wel aan de kant van de dames uit Mariahout. Sanne Scheepers sloot de wedstrijd af met een score. Zo eindigde de wedstrijd in 15-8.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist de twee punten ook niet mee naar Mariahout te nemen. Zij verloren met 12-3 van Nijnsel 2. De volgende wedstrijden worden gespeeld op 15 januari in het nieuwe jaar. Flamingo’s 2 speelt om 11.00 uur in de Klumper tegen Flash 2. Flamingo’s 1 speelt om 12.45 uur tegen DSV 1.