Ainara Vandergard was niet allen de beste dame, maar ook nog eens tweede in de B-poule.
Ainara Vandergard was niet allen de beste dame, maar ook nog eens tweede in de B-poule.

Ook ‘B-poule’ van groot belang bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Dat Badminton Club Lieshout een breedtesport-vereniging is mag algemeen bekend zijn. Om ook die recreatieve spelers te motiveren om ook een mee te doen met een toernooi hebben ze daarom bij de Clubkampioenschappen Single bij de senioren een ‘B-poule’ geïntroduceerd. Met succes, want ook in deze poule werd fanatiek gebadmintond en ontstonden mooie wedstrijden.

Kort vóór corona heeft Badminton Club Lieshout de B-poule in het leven geroepen bij de toernooien die zij organiseert. Waarom? Omdat Badminton Club Lieshout een vereniging wil zijn waar ieder op zijn eigen niveau kan spelen en dus wil de vereniging voor ieder niveau een podium bieden. Sommige badmintonners willen écht hogerop komen, trainen volop en willen nadrukkelijk de beste zijn. Andere badmintonners zijn minder competitief en vinden het wekelijks spelen eigenlijk meer dan voldoende.

Uitdaging voorzetten
Het bestuur van Badminton Club Lieshout wil deze laatste categorie spelers ook eens wat uitdaging voorleggen, waardoor ze fanatieker worden en ook eens een stapje extra kunnen zetten. Om die reden heeft de vereniging bij de organisatie van de Clubkampioenschappen Single ook een B-poule in het leven geroepen. Deelnemers in deze poule zullen nooit Clubkampioen worden, maar kunnen zo wél een extra uitdaging krijgen. In de B-Poule kunnen ze immers tegen gelijkwaardige tegenstanders strijden en daardoor nét een stapje meer zetten.

Samen badmintonnen
De Clubkampioenschappen Single voor de“B-Poule zijn bij Badminton Club Lieshout gelijktijdig gespeeld met de wedstrijden in de A-poule. Sterker nog: de beste spelers uit de B-poule hebben zich in kruiswedstrijden ook even kunnen meten aan de spelers uit de A-poule; een extra motivatie voor de beste spelers uit de B-poule. Uiteindelijk wist overigens geen enkele speler uit de B-poule een speler uit de A-poule te verslaan en konden de spelers onderling uitmaken wie zich ‘the best of the rest’ mocht noemen.

Beste dame
Ainara Vandegard wist -als enige deelnemende dame- in deze poule diverse heren te verslaan, waardoor zij zich mocht kronen tot beste dame. In de finale verloor ze – in drie sets- van de uiteindelijke winnaar, die de titel ‘winnaar van de B-Poule’ over mocht nemen van Kees van Kollenburg. Vlak vóór corona was Kees immers de sterkste in deze poule en tijdens corona konden er geen clubkampioenschappen gehouden worden. Belangrijkste winst van de B-poule was echter dat de deelnemers zich eens extra hebben kunnen inspannen en nét een stapje meer hebben kunnen zetten.