Afbeelding
Foto: info

Laarbeeks succes tijdens WBHC 2023 in Finland

Sport Sport

Beek en Donk - In Fins Lapland vond de eerste week van juli het IFAA-wereldkampioenschap 3D schieten plaats. Nog nooit eerder werd er zo ver noordelijk een internationaal 3D kampioenschap georganiseerd, wat voor de deelnemers nieuwe uitdagingen met zich meebracht, maar tegelijkertijd deelname ook extra interessant maakte. Drie leden van Bowhuntingteam Unicorn uit Beek en Donk reisden af naar het hoge noorden voor deelname aan dit unieke evenement.

De 4-daagse competitie vond plaats in een groot natuurgebied en skigebied rondom Rovaniemi (woonplaats van de kerstman). Tijdens deze vier dagen werden er vier verschillende ronden op vier verschillende parcoursen verschoten, waarvan (dit keer) één ronde gedurende de nacht. Simone Becker nam deel in de klasse Freestyle Recurve dames. Ondanks dat Simone haar techniek, redelijk kort voor dit kampioenschap, nog aangepast had, ging ze goed van start en eindigde de eerste dag op de derde plaats. Helaas gaf ze de volgende dag één plaats toe, die ze jammer genoeg de volgende dagen niet meer goed kon maken. Een knappe vierde plaats en beter nog, als lid van het Nederlands Freestyle Recurve team wist ze samen met haar teamgenoten genoeg punten te bij elkaar te sprokkelen om de Bronzen plak te winnen.

In de klasse Freestyle Unlimited heren maakte Jochem Wiering de eerste dag twee kleine foutjes, wat resulteerde in een 20e plaats. De tweede dag schoot Jochem weer goed en wist hij dertien plaatsen te stijgen. De laatste twee dagen kon hij zich handhaven in de top-groep en eindigde uiteindelijk als beste schutter uit de Benelux op de achtste plaats. Arthur Verschuren begon de competitie in de klasse Bowhunter Compound veteranen sterk en eindigde de eerste dag op een gedeelde tweede plaats.
De tweede dag (voor Arthur de nachtronde) verliep helaas niet goed en met een score ver beneden de maat viel hij terug naar de vierde plaats. De rustdag werd gebruikt voor een extra training om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen en met wat kleine aanpassingen verliep de derde wedstrijddag weer goed en werd het gat met nummer drieverkleind. De vierde dag begon Arthur erg sterk en al snel wist hij nummer drie voorbij te gaan en gaf dit gedurende de rest van de dag niet meer weg!

Al met al, een succesvolle week voor Bowhuntingteam Unicorn en bestuur en leden feliciteren hen dan ook hartelijk met de behaalde resultaten. Het feestje moeten ze echter nog even uitstellen. Er moet nog veel werk verzet worden om het nieuwe trainingsterrein aan de Heereindsestraat schietklaar te krijgen en daar zijn alle handen voor nodig.