Tim van Dalen
Tim van Dalen

Vaandelteam Een en Twintig loopt kampioenschap mis, team 4 wel kampioen

Sport Sport

Beek en Donk - In de allesbeslissende laatste wedstrijd van het seizoen zag Een en Twintig het kampioenschap alsnog aan haar neus voorbij gaan. In het treffen met Bergeijk konden beide teams het kampioenschap nog binnenhalen. Door de 6-4 nederlaag ging Een en Twintig noch Bergeijk, maar ATTC uit Aarle Rixtel met de titel aan de haal. 

Team 2 sloot het seizoen in stijl af met een 1-9 overwinning op Never Despair. Ondanks deze overwinning kon Een en Twintig niet voorkomen dat over enkele weken in een beslissingswedstrijd klassenbehoud moet worden veiliggesteld.

Klassenbehoud was dit seizoen voor team 3 niet weggelegd. De promovendus kwam ondanks een goede start enkele punten te kort om rechtstreekse degradatie af te wenden. In de laatste wedstrijd van het seizoen liet Een en Twintig spelers via een 4-6 uit overwinning bij Veldhoven zien over voldoende potentie te beschikken om in de najaarscompetitie te gaan strijden om het kampioenschap.

Team 4 wist verrassend het kampioenschap in de 5e klasse binnen te halen. Halfweg de competitie keek dit team tegen een achterstand van 9 punten op de koploper aan. Uiteindelijk werd het gat vorige week definitief gedicht en kon Een en Twintig met een voorsprong van 1 punt starten aan de laatste competitieronde. Hierin werd TTCV moeiteloos met 9-1 opzij gezet waarna de kampioensvlag in top kon. Verantwoordelijk voor het kampioenschap waren Patrick Biemans, Ton Paardekoper, Tim van Dalen en Rolf Hendricksen.

Door te eindigen in de middenmoot toonde team 5 zich een degelijke 5e klasser. In de laatste wedstrijd werd nipt verloren met 6-4 van de nummer 2 Stiphout. Roel Beekmans bleef al zijn wedstrijden ongeslagen Tarek Abou Saada liet het bij één overwinning. Hamed Alisedaghat had een mindere dag en bleef puntloos.

Ook team 6 veroverde een plek in de middenmoot. In haar laatste wedstrijd van het seizoen kregen Hans Eekels, Kevin Biemans en Jos de Gruyter na een 3-3 tussenstand een 7-3 nederlaag te incasseren.

Het door Christi Eekels, Shaun Marien, Petri Dovens en Wendy van Deursen gevormde team 7 maakte haar debuut in de NTTB competitie. Ondanks dat zij eindigden op de voorlaatste plaats kan er met twee teamoverwinningen en één gelijkspel tevreden worden teruggekeken op het debuut. 

Ook het jeugdteam van Een en Twintig maakte een debuut in de NTTB competitie. Thomas Orbon, Roos van het Schip, Lisa Seelen en Niels van Kessel wisten direct een plek in de middenmoot te veroveren. In hun laatste wedstrijd tegen het ijzersterk en al kampioen zijnde Veldhoven werd goed weerstand geboden, maar kon een 1-9 nederlaag toch niet worden voorkomen