Afbeelding

Tafeltennisvereniging ATTC ’77 heeft weer 100 leden

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Jarenlang schommelde het aantal leden van de Aarle-Rixtelse tafeltennisclub tussen de 120 en 130 en in 2009 waren het er zelfs 134. Daarna liep het ledental langzaam terug en in 2017 waren het er minder dan 100. Corona zorgde voor een verdere daling en in 2021 telde ATTC ’77 nog maar 88 leden. De start van een nieuwe jeugdgroep bracht een ommekeer en ook het aantal senioren is weer toegenomen. 

Het bestuur wilde graag het 100e lid verwelkomen en op 28 juli was het zover: ATTC ’77 heeft weer 100 leden. Het 100e lid is Jac Babin uit Lieshout. Jac is 77 jaar en geboren in Esch. Hij heeft jarenlang gewerkt als onderwijzer aan de basisschool in Zijtaart en is daar ook gaan wonen. Na zijn pensionering is Jac naar Lieshout verhuisd en dat bevalt hem prima. Hij is gaan tafeltennissen op woensdagmorgen bij Howeko in Beek en Donk. “Door corona ging het soms wel en soms niet door en ben ik gestopt. Daarna ben ik gaan volleyen, maar mijn knieën hebben zoveel speling dat ik daar mee op moest houden. Ik moest iets anders zoeken en ik heb de draad weer opgepakt en ben weer gaan tafeltennissen”, aldus Babin. Hij heeft gekozen om dat te doen bij de vrijdagmorgengroep van ATTC ’77 en dat bevalt hem goed. “Ik heb mijn draai hier wel gevonden. Ik vind het hartstikke leuk.”

Lijkt het u ook leuk om te komen tafeltennissen, kom dan een keertje kijken in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. U kunt dan geheel vrijblijvend kennismaken met de sport en de vereniging. Er zijn diverse mogelijkheden. Op maandagavond is er van 19.15 tot 20.00 uur een training voor senioren en daarna kan iedereen vrij spelen, op woensdagavond traint de jeugd van 18.45 tot 20.00 uur en daarna is het ook vrij spelen. Op donderdagavond kan er vanaf 20.00 uur vrij gespeeld worden. Op deze avond zijn er veel recreanten die een balletje komen slaan. Op vrijdagmorgen is de hal open vanaf 8.30 tot 11.00 uur. Iedereen is daar welkom, maar de meeste spelers die daar actief zijn hebben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.attc77.nl of stuur een e-mail naar attc77@chello.nl.