De 'derby' tussen de E2 en E3

Handbalcompetitie HV Bedo van start

Beek en Donk - De handbalcompetitie is weer in volle vaart. Dit betekent voor Handbalvereniging Bedo weer aan de bak. Voor Heren 1 begon het handbalseizoen met een knaller: Bedo nam het hierin op tegen HV Aristos uit Best.

De eerste helft was intens en fysiek, met veel waarschuwingen van de scheidsrechter. Aristos leidde bij rust met 13-9. Na de rust werd meteen duidelijk dat beide teams een tandje bijzetten. Het tempo steeg naar een nog hoger niveau en de fysieke confrontaties werden intenser. Aristos kreeg herhaaldelijk een tijdstraf, en deze kans werd benut door Bedo om terug te knokken. Een hoogtepunt was de prachtige 7-meter goal van Freek die door de benen van de keeper werd gescoord. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd lagen de teams qua score dicht bij elkaar. Aristos leek het tempo te vertragen om hun voorsprong vast te houden. Maar een mislukte doelpoging bracht de bal in de handen van Bedo. Bedo zette alles op alles en begon een sprint om de gelijkmaker te forceren. Aristos deed er alles aan om dit te voorkomen, maar uiteindelijk kreeg Bedo een laatste kans vanaf de 7 meter. De spanning was om te snijden en de hele zaal hield zijn adem in. Maar de bal belandde met een voltreffer in het net, waarmee de stand op 25-25 kwam te staan.

Bij de jongste jeugd was er sprake van een heuse derby. De E2 en E3 van Bedo spelen dit jaar in dezelfde poule en namen het tegen elkaar op. Alle kinderen en de coaches hadden er super veel zin in en begonnen met volle overtuiging en plezier aan de wedstrijd. Er werd van beide kanten goed samengespeeld en goed verdedigd. De E2 kwam wat sterker uit de startblokken en scoorde een aantal mooie doelpunten. Een groot compliment voor de keeper van de E3, die een aantal hele mooie reddingen heeft gemaakt. Uiteindelijk gingen ze de rust in met een stand van 2-5 voor de E2. In de tweede helft kwam de E3 wat meer op stoom en kwam met een aantal mooie doelpunten achter elkaar steeds dichter bij. Uiteindelijk is het 7-9 geworden voor de E2. Het was een hele leuke wedstrijd. Mooi om te zien hoe hard ze allemaal gewerkt hebben. Op naar nog een mooie competitie voor beide teams.