Florens Reumermans legt aan voor twee punten.

Succesvol weekend basketballers Lieshout

Lieshout - Onder 12 nam in de eerste periode een 10-0 voorsprong tegen Attacus uit Veghel en stond bij rust met 17-10 voor. Toch kwam Attacus in de laatste periode langszij, waardoor het erg spannend werd. Bij een gelijke stand van 34-34 waren scores van Jules van Herwijnen en Matthijs Rooijackers bepalend voor de 40-37 overwinning.

Onder 14 nam het op tegen hekkensluiter Achilles uit Nuenen. Lieshout startte slordig, waardoor de bezoekers konden bijblijven. Met een vroege time-out en enkele wissels wist Lieshout via fast breaks uit te lopen naar een 64-8 ruststand. In de tweede helft kwam de 100-punten-grens in zicht en dat werkte verlammend op de Lieshoutenaren. Achilles kon nog enkele scores maken, maar Lieshout won ruim met 97-24.

Onder 16-2 wist de 2-1-2 zone verdediging van Octopus uit Vught direct te kraken. Er werd met scherp geschoten en na de eerste periode stond Lieshout al met 32-9 voor. In het tweede hielden de partijen elkaar in evenwicht. Mede door twee rake vrije worpen van Lisa Raaijmakers kon Lieshout met een 49-29 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft werd het gat verruimd naar 30 punten. Lieshout won overtuigend met 97-68.

Ook Onder 16-1 kende een flitsend eerste kwart en nam een 12-1 voorsprong tegen Almonte uit Eindhoven. Ook in de tweede periode was Lieshout de bovenliggende partij en nam het een 25-12 voorsprong voor rust. In de tweede helft bleef het gat lang rond de 10 punten hangen. Richting het einde van de wedstrijd pakte Lieshout, mede door enkele scores op rij van Nout van Overbeek, een 47-30 winst.

Op zondag nam Heren 2 het in Nuenen op tegen Achilles. Lieshout speelde een sterke eerste helft, waarin het een 26-37 voorsprong nam. In het derde kwart kwam Achilles langszij. Vanaf de vrijworplijn had Lieshout kansen om de wedstrijd binnen te slepen, maar te veel schoten werden gemist. Door een eindspurt van Achilles verloor Lieshout met 60-54.

Dames 1 was na twee verloren wedstrijden op rij gebrand op een overwinning. De eerste helft in Eindhoven tegen Tantalus was spannend. Lieshout wist met een kleine voorsprong van 22-25 de rust te bereiken. In het derde kwart liep Lieshout, mede door 12 punten van Britt Raaijmakers in deze periode, uit naar een 32-46 voorsprong. Lieshout kwam niet meeer in gevaar en vergrootte het verschil tot een 47-70 overwinning.