Harm Steegs verrast verdediging met signature move 'de schep'

Overtuigende overwinningen jeugdteams Basketball Club Lieshout

Lieshout - De afgelopen twee weken volgden trainers van Basketball Club Lieshout de opleiding ‘Sporters met gedragsproblematiek’, georganiseerd door Laarbeek Actief in samenwerking met NOC*NSF. Kennis die direct kon worden toegepast in wedstrijden van dit weekend.

Onder 14 speelde in Valkenswaard tegen Falcons. Lieshout nam een voorsprong van 13-43 bij rust. Simon Habraken (15 punten) wist de tegenstander vaak de bal te ontfutselen en daaruit te scoren. In de tweede helft probeerde Falcons de bezoekers met fysiek spel te stoppen. Lieshout antwoordde met een full court press, waardoor de tegenstander nauwelijks nog van eigen helft kwam. Onder 14 liep uit naar een 22-82 overwinning.

Heren 2 speelde thuis tegen BAL uit Weert. Via een run in het tweede kwart sloegen de bezoekers een gat van 20-39. Lieshout wist de schade in het derde kwart te beperken, maar zag de tegenstander in het vierde kwart toch uitlopen. Lieshout verloor met 48-73. Titans uit Kerkrade kwam niet opdagen voor de wedstrijd tegen Heren 1. Daardoor gaat de winst naar Lieshout met 20-0.

Dames 1 speelde thuis tegen Attacus uit Veghel. Het nog ongeslagen Lieshout had het lastig met de tegenstander naar het einde van het eerste kwart. Attacus nam een 11-23 voorsprong. In het tweede kwart was het scoreverloop gelijk, maar na rust wisten de bezoekers toch weer verder uit te lopen. In het laatste kwart leek Lieshout met een reeks scores op rij aan te kunnen sluiten. Attacus wist de aanvalsgolf af te slaan en won met 55-72.

Op zondag kwam Onder 12 in actie tegen Achilles in Nuenen. Na een gelijk opgaande eerste periode, had Lieshout daarna het nakijken. Achilles liep periode na periode verder uit en won met 68-19. Ook Onder 16-1 kwam in Nuenen in actie. Na het verlies van vorige week was Lieshout gebrand op een overwinning. Het liet de tegenstander dan ook geen kans en stond bij rust al met 10-46 voor. Ook in de tweede helft nam de storm van Lieshout niet af. Het won met een overtuigend verschil van 27-93.

Mannen Onder 18 speelde in en tegen Oirschot. Al in het eerste kwart bouwde Lieshout een comfortabele 8-26 voorsprong op. Tot de rust wist Oirschot verder schade te beperken, maar in de tweede helft liep Lieshout uit naar een 60-100 overwinning. Sven Beckers scoorde 40 punten, waarvan drie driepunters.