Joost van Kasteren in duel, Aaron Hurkx kijkt toe.

ELI speelt gelijk tegen sv De Braak

Lieshout - ELI leed opnieuw puntenverlies in een uitwedstrijd. De Lieshoutse ploeg kwam tegen sv De Braak niet verder dan een 2-2 gelijkspel, hoewel het langere tijd aanspraak kon maken op de winst.

De ploeg van trainer Jeroen Vermaas kende een heel voortvarende start. Al in de 4e minuut was het Jaccy van den Enden, die bij de eerste de beste aanval met een bekeken afstandsschot zijn ploeg op voorsprong zette, 0-1. ELI had hierna de controle over de wedstrijd, speelde de bal rustig rond, maar wist nauwelijks een opening te vinden in de defensie van sv De Braak. Ook de thuisclub kon weinig gevaar stichten; pas na een half uur spelen moest doelman Erik Swinkels voor de eerste keer in actie komen. Kort voor rust viel onverwacht de 1-1 door een rake inzet bij de tweede paal van Ajhnejh.

Na de theepauze was de wedstrijd veel attractiever, omdat ELI op zoek ging naar een nieuwe voorsprong en sv De Braak met de wind in de rug de kans rook op een zege. Er was een uur gespeeld toen ELI op voorsprong leek te komen, maar de inzet van Youri Arts werd door de doelman nog tot hoekschop verwerkt. Een minuut later viel toch de 1-2. Uit een mooie aanvalsopzet van de opgerukte Jarno Sterken met Milos Milosevic kwam de bal bij Niels den Bol, die bekeken doel trof: 1-2. ELI kon maar kort van deze nieuwe voorsprong genieten. Het was Abdessalami, die met een wonderschoon afstandsschot van 25 meter de bal in de kruising schoot achter een volledig kansloze doelman Swinkels, 2-2. Even later was het dezelfde speler, die de bal van dichtbij tegen de bovenkant van de lat schoot. Aansluitend was het Niels den Bol, die aan de overzijde op aangeven van Ruben van Hoof een open kans op de 2-3 kreeg. Alleen voor de doelman schoot hij de bal juist naast het doel. Kort hierna was het Milosevic, die de bal tegen de lat kopte. Hoewel ook de thuisclub enkele keren dreigend was, was het kort voor tijd Milosevic, die ELI toch de volle winst had kunnen bezorgen. Zijn boogbal op aangeven van Niels den Bol kon nog juist door de doelman gepakt worden.

Donderdag 23 november staat om 20.00 uur opnieuw de eerder afgelaste derby tegen ASV’33 op het programma. Zondag speelt ELI thuis tegen Milheezer Boys.