Mariahout wint nipt van FC Schadewijk

Mariahout - VV Mariahout speelde een lastige thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk uit Oss en wist ook na negen competitiewedstrijden de ongeslagen status te behouden. Mariahout was de betere ploeg tegen de middenmoter, maar wist uiteindelijk maar nipt te winnen.

FC Schadewijk had in de openingsfase meer balbezit en zette hoog druk, maar wist geen grote kansen te creëren. Na 10 minuten nam Mariahout het initiatief geleidelijk over. Haike van der Burgt opende op rechts, waarna David van Rossum de bal strak voortrok, waar Chiel van Wanrooij enkele centimeters te kort kwam om de bal in te tikken. Na een half uur spelen eenzelfde voorzet van rechts, maar ditmaal kon Dennis Veldpaus net niet afwerken. In de eerste helft weinig uitgespeelde kansen, FC Schadewijk werd wat dreigender zonder echt grote kansen af te dwingen. Het laatste wapenfeit van Mariahout was een schot van David van Rossum uit een afgeslagen corner, maar doelman Schneider wist redding te brengen.

Coach Freddy Vermeulen had in de rust aangegeven dat het allemaal beter en met meer inzet moest, en hij werd al na 1 minuut op zijn wenken bediend. Invaller Tim Barten kreeg een penalty en schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0. Tussen de 60e en 75e minuut wist Mariahout de meeste kansen te creëren. Eerst schoot Chiel van Wanrooij de bal uit een corner hard over. Enkele minuten later gaf van Wanrooij een steekpass, waarna Dennis Veldpaus vrij voor de keeper koelbloedig binnentikte: 2-0. Ruim 10 minuten voor tijd bracht Schadewijk de spanning terug in de wedstrijd door de bal uit een scrimmage binnen te tikken: 2-1. Dit was het begin van een spannende eindfase, waarin FC Schadewijk dreigend was, maar Mariahout via de counter de grootste kansen kreeg. Eerst leek Haike van der Burgt, die sneller bij de bal was dan de doelman, te scoren, maar de goal werd wegens vermeend buitenspel (onterecht) afgekeurd. In de slotfase kreeg invaller Rens Maas nog twee mooie kansen, maar wist helaas net niet te scoren. Een voorzet van Tim Barten werd over geschoten en een schot in de korte hoek werd knap gered door de doelman.

Door deze overwinning wist Mariahout zich op de tweede plaats op de ranglijst te handhaven en liep twee punten in op koploper Avesteyn. Indien de weersomstandigheden het toelaten speelt VV Mariahout aanstaande donderdag een thuiswedstrijd, de topper tegen koploper Avesteyn uit Dinther, aanvang 20.00 uur. Aanstaande zondag speelt VV Mariahout de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, uit tegen SJO/SSA Vesta’19 uit Ravestein, aanvang 14.00 uur.