Noah van Rossum haalt uit voor een schot op goal. Stijn van den heuvel, die een hattrick scoorde, kijkt toe.

Mariahout boekt ruime overwinning tegen Cito

Mariahout - De thuiswedstrijd tegen Cito uit Oss was wederom een doelpuntrijk duel. Nadat VV Mariahout een snelle 2-0 voorsprong binnen vijf minuten uit handen had gegeven wisten de blauw-gelen in de tweede helft ditmaal wel een overwinning veilig te stellen.

In de beginfase liet Mariahout nadrukkelijk blijken dat ze deze wedstrijd koste wat kost wilden winnen. Mariahout kwam al in de 9e minuut op voorsprong toen Stijn van den Heuvel een voorzet van rechts beheerst binnenschoot: 1-0. Een kleine 10 minuten later werkte goalgetter Tim Barten de 2-0 tegen de touwen. Mariahout leek nog een derde goal te scoren, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Een harde poeier van David van Rossum belandde op de paal. Mariahout controleerde de wedstrijd, maar uit het niets scoorde Cito de aansluitingstreffer. De centrale verdediger van Cito verraste van 50 meter afstand doelman Tom Hagelaar: 2-1. Mariahout was even de kluts kwijt, en de linksbuiten van Cito profiteerde 5 minuten later door de bal vanaf de 16 meter in de korte hoek binnen te schieten: 2-2. Enkele minuten later belandde een kopbal van Cito op de paal. In de laatste fase van de eerste helft hervond Mariahout zich, en het was Haike van der Burgt die net voor rust na een fraaie aanval de 3-2 binnen knalde.

Coach Freddy Vermeulen had zijn mannen in de rust flink toegesproken, en Mariahout kwam in de tweede helft weer flitsend uit de startblokken. De ploeg zette direct druk en creëerde diverse kansen. Door twee treffers van Stijn van den Heuvel, die hiermee een hattrick noteerde, en een eigen doelpunt liep Mariahout eenvoudig uit naar een 6-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd wist Cito onverwachts toch weer te scoren. Doelman Hagelaars speelde de bal in de voeten van een Cito speler die eenvoudig de bal binnen kon schieten: 6-3. In de laatste fase van de wedstrijd gaf Mariahout weinig kansen meer weg, en wist eenvoudig de welverdiende overwinning over de streep te trekken.

De toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd met aanvallend voetbal en veel doelpunten. Met de 3 punten op zak kan Mariahout heerlijk genieten van het vrije weekend. Volgende week is bekerweekend, Mariahout is vrijgeloot en dus door naar de volgende ronde. Zondag 29 oktober speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen WEC uit Wijbosch, aanvang 14.30 uur.