De spelers van Mariahout vieren de overwinning.

Mariahout bekert door na bekerkraker tegen Nooit Gedacht

Mariahout - Mariahout moest voor de beker aantreden tegen derdeklasser Nooit Gedacht uit Geffen. Het was een open wedstrijd met veel kansen en doelpunten voor beide ploegen. Uiteindelijk wist Mariahout de volgende ronde te bereiken door de penalty’s beter te nemen.

In de beginfase was Nooit Gedacht de betere ploeg. Al in de 2e minuut kwam Bob van Iersel alleen voor doelman Luc de Wit, maar laatstgenoemde redde knap. Mariahout ging direct in de tegenaanval, maar zowel Tim Barten als Dennis Veldpaus misten de bal na een scherpe voorzet van Stijn van den Heuvel. In de 16e minuut gaf Stijn van den Heuvel een steekpass op David van Rossum die de bal strak voorzette, waar Dennis Veldpaus de bal binnentikte: 0-1. Enkele minuten later kwam Nooit Gedacht op gelijke hoogte toen Levi Schuurmans een te zachte terugspeelbal onderschepte en eenvoudig kon afronden: 1-1. In de 22e minuut bracht Luc de Wit wederom redding op een inzet van Levi Schuurmans. Mariahout plaatste direct een scherpe counter waarbij Tim Barten een voorzet van Stijn van den Heuvel binnenschoof: 1-2. Na een half uur spelen verraste Tim Barten de doelman door de bal vanaf de hoek van het 16-meter gebied in de korte hoek binnen te schieten: 1-3. In de 37e minuut leek Dennis Veldpaus te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Nooit Gedacht toen de bal bij de eerste paal ongelukkig werd geraakt en binnenviel: 2-3.

Nooit Gedacht was in de tweede helft de betere ploeg, maar was vaak onnauwkeurig in de afwerking. Bob van Iersel was in de beginfase gevaarlijk, maar een schot ging over en een tweede doelpoging werd bekwaam gered door doelman Luc de Wit. Ook Mariahout kreeg enkele kansen, met name uit de counter. Niels Vissers kapte knap naar binnen, maar zijn schot ging net naast. Na een uur spelen kwam Nooit Gedacht langszij: Jur van Zantvoort sneed door de Mariahout verdediging en schoot laag binnen: 3-3. Trainer Freddy Vermeulen bracht drie jeugdspelers in: Daan Raijmakers, Bob Hendriks en Sten Gilsing. Het laatste half uur bleef Nooit Gedacht dreigend, maar kwam niet meer tot scoren. In de laatste minuut nog een kans voor Duncan Post van Nooit Gedacht en invaller Sten Gilsing van Mariahout, maar beide kansen troffen geen doel. Derhalve eindstand 3-3, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De eerste zeven penalty’s troffen allen doel. Doelman Luc de Wit wist de vierde strafschop van Nooit Gedacht te stoppen, waarna Haike van der Burgt mocht aantreden voor de beslissende strafschop. Haike twijfelde niet, en schoot de bal hard in de winkelhaak, waardoor Mariahout doorgaat naar de volgende ronde. Met deze overwinning sluit het vaandelteam van VV Mariahout de eerste competitiehelft af zonder nederlaag. Een knappe prestatie, die mede mogelijk is gemaakt door de steun van de vele trouwe supporters. De spelers en de staf zijn de toeschouwers zeer dankbaar voor deze steun, en hopen ook de tweede seizoenshelft op hun steun te kunnen rekenen.