Afbeelding

Nieuwjaarsborrel en huldiging jubilaris en Topgans bij BC De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - De eerste badmintonavond van het jaar in Aarle-Rixtel was op donderdag 4 januari. Na de training en enkele gezellige partijen was het tijd voor de nieuwjaarsborrel.

Door betrokken vrijwilligers is gezorgd voor heerlijk zelfgebakken oliebollen en samen met een glas bubbels werd op het nieuwe jaar geproost. Voorzitter Stefanie Martens had een korte speech voorbereid met daarin een terugblik op het afgelopen jaar, en een positieve vooruitblik op 2024. Daarbij heeft ze al wat aandacht gevestigd op komende activiteiten, namelijk de clubkampioenschappen, het geven van gymlessen op de basisscholen en een inloopochtend voor de jonge jeugd in Aarle-Rixtel, op zaterdag 20 januari in MFC De Dreef.

In de speech was speciale aandacht voor Jeannette Verbakel. Zij is dit jaar 25 jaar lid van de vereniging. Ze wordt geroemd om haar altijd fijne en betrouwbare inzet. Jeannette is namelijk, naast het badmintonnen zelf, ook al jaren een betrokken vrijwilliger. En op de baan is ze erg fanatiek! Ze wil graag winnen, maar besteedt daarbij ook aandacht aan het geven van tips aan haar medespelers. Ze hopen dan ook dat Jeannette nog lang lid zal zijn van de vereniging.

Naast het huldigen van de jubilaris is het bekendmaken van de Topgans inmiddels ook traditie geworden bij de nieuwjaarsborrel. De Topgans wordt uitgereikt aan iemand die zich in het voorgaande jaar bovengemiddeld ingezet heeft voor of namens de vereniging. Dit jaar de eer aan David de Groot. David is in 2023 mee gaan helpen met het geven van de jeugdtraining, wat een erg fijne ondersteuning is. Daarnaast is David aan de slag gegaan als secretaris van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Top dat ook de ‘jongere’ leden zich breder in wil zetten dan alleen binnen de eigen vereniging! Bovenstaande zorgde dat met veel plezier en vertrouwen geproost werd op het nieuwe jaar.